Yalova'da susuzluğun önüne geçmek için çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Bu kapsamda dün akşam saatlerinde Kurtköy Deresi Derivasyon hattından Gökçe Barajına su akıtılmaya başlanmıştı. Baraja saniyede 150 litre su akıtan hat ilin günlük su ihtiyacının 4'te birine isabet eden bir oranda suyu baraja sağlayacak.

Yalova'ya su sağlamaya yönelik bir diğer çalışma ise barajın 0 seviyesi kabul edilen 43 kot seviyesinde bulunan ve ilin yaklaşık 10 günlük su ihtiyacına cevap verecek olan ölü hacimde ki suyun şebekeye verilmesini sağlayacak pompanın suya indirilmesi oldu. BUSKİ tarafından gönderilen pompa dev bir vinç vasıtası ile baraja indirildi. 4 motor vasıtası ile ölü hacimdeki suyu şebekeye verecek olan pompa bu sayede Yalova'ya kısa bir sürede olsa da nefes aldıracak.

Çalışmalarla ilgili bilgi veren Yeşil Körfez Su Birliği Başkanı Ömer Nergiz ise bu suyun Ortaburun Barajından baraja yapılacak olan bağlantıya kadar ilin ihtiyacına cevap vereceğini dile getirerek, "Pompa baraja indirildi. İshale hattına buradan su vereceğiz. Buradan verilen su arıtma tesisine basılacak ve ardından da kullanılmaya başlayacak. 43 kotunda alınacak 10 günlük bir su var. Bu su da bizin Ortaburun Göleti ile bağlantımızı yapacağımız zamana kadar Yalova'ya yeterli olur diye düşünüyoruz. Ortaburun Göletinde de ilin ihtiyacına 2 ay yetecek bir su bulunuyor" dedi.

Editör: TE Bilişim