En az 10 il müdürlüğünün faaliyetlerini vatandaşlar web üzerinden şeffaf bir şekilde izleme imkanından yoksun. Bunlar arasında Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Özel Kalem Müdürlüğü, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğü, İl Yazı İşleri Müdürlüğü, İl İdare Kurulu Müdürlüğü, İl Mahalli İdareler Müdürlüğü, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü bulunuyor. Mevcut il müdürlüğü sitelerinin ise bazılarının uzun zamandır güncellenmediği, Yalova’ya ait istatistiki ve güncel verileri içermedikleri gözleniyor.

SOSYAL HİZMETLERE İNTERNETTEN SADECE MAİL YOLLANABİLİYOR

Başbakanlık ve Devlet Bakanlıklarına Bağlı Müdürlükler arasında görünen müdürlüklerden İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nün faaliyetlerini izlemek için herhangi bir internet sitesi bulunmuyor. Ancak Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’ne web ortamından ulaşmak isteyenler [email protected] adresine mail gönderebiliyor.

DERNEKLER MÜDÜRLÜĞÜ SİTESİNDE YALOVA’YA DAİR BİLGİ YOK

İçişleri Bakanlığına bağlı müdürlüklerden, Özel Kalem Müdürlüğü, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğü, İl Yazı İşleri Müdürlüğü, İl İdare Kurulu Müdürlüğü, İl Mahalli İdareler Müdürlüğü, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü’nün internet siteleri bulunmuyor. İl Dernekler Müdürlüğü’nün http://www.yalova.gov.tr/default_B0.aspx?id=325 adresinde ise Yalova’ya özel hiçbir bilgi yer almadığı gibi, var olan bilgiler ise mevzuat, ilgili defterler, formlara dair detayları içeriyor. Maliye Bakanlığı’na bağlı kuruluşlar kısmında adı geçen Yalova Defterdarlığı’nın web site adres kısmında bulunan http://www.maliye.gov.tr/defterdarliklar/yalova/default.htm linkini ‘tıklayanlar’ ise 404notfound yani bulunamadı ibaresiyle karşılaşıyor. Defterdarlığın sitesine ulaşabilmek için yalovadefterdarligi.gov.tr adresine girmek gerekiyor.

Kemal Bayrı

Editör: TE Bilişim