Ak Parti İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak yaptığı yazılı açıklamada Yalova'da gerçekleşecek ambulans şoförü alımı için şu bilgileri verdi: 

"Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Öncelikle çalışan güvenliği açısından ambulans kazalarının en aza indirilmesi ve önlenmesi  için , 112'lerde kadrolu sürücülük yapan ATT’leri ve Paramedikleri ambulansların arka kabininde görevlendirmeyi kararlaştırdı.

2015 yılında maliyece kadrolu ATT ve paramedik alım sayısı düşük olması sebebiyle hizmet alım yoluyla şoför alımı yapılacak.  Alınacak  sürücü adayları ASOS ( Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü) üzerinden il sağlık müdürlülüklerinin 07-01-2015 tarihinden itibaren sayıların belirlendiğine başlandığına. Bu hususta her istasyonda en az 5 adet şoför olması ve bunun için il müdürlüklerinin döner sermaye bütçesinden hizmet alımı yapmaları için gerekli iş ve düzenlemeleri yapmalarına başlamaları gereklidir yazısı 81 il'in müdürlüklerine gönderilmiştir. Bu Karara bağlı olarak alınacak personele asgari ücretin %50 üzeri (ortalama1500 tl civarında) maaş verilecek.Yol yemek ve giyecek yardımı alacaklar. nöbetler 24 saat değil 12 saat tutulacak" dedi. 

Editör: TE Bilişim