Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, yaz sezonuna hazır bir şekilde girebilmeleri için 5 ay içerisinde yapılacak çalışmaları açıkladı.

İlçeye yağan yağmurun ardından bazı yollarda büyük çukurlar oluştuğunu belirten Başkan Kurt, “Çınarcık Çok Programlı Lisesi’nin üst bölgesindeki yol ile köy içinde bulunan yola sıcak asfalt yapacağız. Ancak bu işlemi yapabilmemiz için öncelikle yolu kazma işlemimiz olacak. Yaz sezonuna girmeden ilçedeki bütün yollarımız bitmiş olacak” dedi.

Hayvan barınaklarına 14 belediyeden destek

Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, yaptığı açıklamada, “Armutlu'da, Teşvikiye'de, Esenköy'de hayvan barınağı yok. Yalova, Altınova ve Çiftlikköy'de barınak var. Veteriner ise Yalova ve Çınarcık Belediyesi'nin var. Çınarcık Belediyesi'nde 150 sokak köpeği var. Biz belediye olarak, sokaktaki köpekleri alıyoruz, kısırlaştırıyoruz, küpesi yoksa küpe takıyoruz aldığımız yere bırakıyoruz. Yalova Belediyesi ile beraber hayvan barınağıyla ilgili bir birlik kurduk. Yalova'daki 14 belediye, bu birliğin oluşmasını kabul etti. Yalova'da 30 bin metrekare bir alanda, doğal yaşam alanı yaptık. Yer, Yalova Jandarma İl Komutanlığı’na yakın bir alanda. Orman alanları kiralandı ve çalışmalar bitti. Hatta bizim veterinerlerimizde orada görev yapacak. Yalova'daki bütün barınaklar kalkacak bir yerde toplanacak. Gezici timler olacak. Yalova'daki 14 belediye bu birliğin içinde ve bütçeler hazırlandı. Çınarcık Belediyesi olarak % 20 bütçe de katkı sağlayacak. Bu konudaki amacımız, çözüm odaklı olmak” ifadelerini kullandı.

"Benim isteğim, bütün caddelerde ve sokaklarda ağaç olması"

Çınarcık’ta sokak ve caddelerde kaldırım çalışmalarına başlandığını ve ağaçlandırma yapılacağını ifade eden Başkan Kurt, “Çınarcık'ta 120 ağaç diktik. Benim isteğim, bütün caddelerde ve sokaklarda ağaç olması. Kaldırım çalışmalarına başladık. Sistematik olarak, Poyraz Caddesi ağaçlandırılacak. Çamlık Mahallesi'nden, Çınarcık'ın giriş noktasına kadar ağaçlandırma yapacağız. Sahil kısmındaki elektrik direklerini yerin altına alacağız. Bütün dikey sokaklar da ışıklandırma sistemleri kuracağız” açıklamasında bulundu.

"Sanayi sitesi aralıksız devam ediyor"

İlçede bir süre önce yapımına başlanan sanayi sitesinin inşaatında çalışmaların aralıksız devam ettiğini ifade eden Kurt, Çınarcık halkına modern bir sanayi sitesi kazandıracaklarını söyledi.

Editör: TE Bilişim