Gençlik ve Spor Bakanlığının "Tecrübe Konuşuyor, İçimizdeki Kahramanlar Projesi" kapsamında Yalova'ya gelen 15 Temmuz gazisi 4 vatandaş, o gece yaşadıklarını anlattı. Yalova Valisi Tuğba Yılmaz'ın da katıldığı gecede duygu dolu anlar yaşandı.
Raif Dinçkök Kültür Merkezi (RDKM)'nde düzenlenen etkinlik, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.Yalovalıların yoğun ilgi gösterdiği programda Abdullah İrgin, Yusuf Ak, Danyal Şimşek ve Ayşenur Tolun o gece yaşadıklarını vatandaşlarla paylaştılar. Vücuduna isabet eden kurşun nedeniyle gazi olan Ayşenur Tolun ise programa tekerlekli sandalyesiyle katıldı.Tolun, olayları öğrendikten sonra evinde duramadığını ve annesiyle Sabiha Gökçen Havalimanı'na gitmek üzere dışarı çıktığını dile getirdi. Orhanlı Gişeleri'ne geldiğinde askerler tarafından kendisine ateş açıldığını bildiren Tolun, kurşunun omurgasına isabet ettiğini ve belden aşağısını hissetmediğini belirtti.
Darbe girişimini engellemek için Genelkurmay Başkanlığına girerek kolundan yaralanan Abdullah İrgin de programın adının "Tecrübe Konuşuyor, İçimizdeki Kahramanlar Projesi" olduğunu ancak kendisine "kahraman" yakıştırmasının yapılmasını kabul etmediğini kaydetti. O gece gazi olanların hiçbir menfaat gözetmediğini vurgulayan İrgin, "Bu hain geceyi unutturmamaya çalışıyoruz.'' diye konuştu.
Programın sonunda 15 Temmuz'da gazi olan 4 vatandaşla birlikte sahneye çıkan Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, Yalova Cumhuriyet Başsavcısı Yıldırım Özgür, AK Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Demirel ve belediye başkanları vatandaşları selamladılar. Türk bayraklarının bir an olsun elden düşmediği programda FETÖ terör örgütü ve örgütün elebaşı Fethullah Gülen de atılan sloganlarla lanetlendi.

Editör: TE Bilişim