CHP Yalova İl Başkanı Özcan Özel ve yönetim kurulu üyeleri  Kent Konseyi'ni ziyaret etti. Ziyaretten 1/50 binlik planın çok iyi bir çalışma ile yapılması gerektiği konusunda görüş birliğine varıldı.
CHP Yalova İl Başkanı Özcan Özel ve yönetim kurulu üyeleri  16 Nisan'da yapılacak olan Anayasa Referandum çalışmalarına STK ziyaretleri ile başladı. Bu kapsamda ilk ziyareti Kent Konseyine gerçekleştiren CHP'lileri Kent Konseyi Başkanı İsmail Mutlu karşıladı. Ziyarette Kent Konsey Üyesi Tema İl Temsilcisi Faruk Tezcan ile Kent Konseyi Genel Sekreteri Hasan Soygüzel'de hazır bulundular. Burada yapılacak referandumla ilgili bilgiler veren CHP Yalova İl Başkanı Özcan Özel, "16 Nisan da gerçekleştirilecek olan referandumda STK'larımızın görüşleri yanında partimizin görüş ve düşüncelerini anlatmak için sizlere bu ziyaretlerimizi gerçekleştirmek istedik. Ülkemizin geleceğinin temellerinin atılacağı bu önemli referandumun tüm STK'lar içinde büyük bir önem arz etmektedir. En önemlisi demokrasimizin değerleri arasında yer alan STK'larımızın görüş ve önerileri bizler için de çok önem arz etmektedir" dedi.

1/50 binlik planla ilgili de fikirlerini ortaya koyan Özel, "Yalova'nın en acil çözülmesi gereken sorunu 1/50 binlik planlamasıdır. Geleceği oluşturmanın ve Yalova'nın Anayasası niteliğinde ki bu planlamaya karşı nedense ilgisiz kalındığını ve yeteri kadar üzerinde çalışılmadığını düşünüyoruz. Bu çalışmanın hızlanması ve öncülüğünün yapılmasını Kent Konseylerimiz pek ala yapabilirler. STK'lar ile çevre Yerel Yönetimlerini bir araya getirilebilir. Neden olmasın" diye konuştu.
Kent Konsey Başkanı İsmail Mutlu ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek,  “ CHP İl Başkanlığının ziyaretinden çok memnun olduk. Başkanımızın dediği gibi STK'lar ile Siyasi Partilerimizin demokrasimizin vazgeçilmez en temel unsurlarıdır. Onların görüşlerini ve izleyecekleri çalışma ve programlarını tabi ki dinleyeceğiz. Yalova'nın da bize göre Başkanımız Özcan Özel'in de belirttiği gibi en önemli meselesi 1/50.000'lik Çevre Düzeni Planıdır. Sonuna kadar katılıyorum. Bu çalışmaya bizlerde kendi içimizde bir değerlendirme elbette ki yaptık. Öncelikle Yalova'nın %60'ı ormanla kaplı olduğunu unutmayalım. Kalan %40'lık bölümün iyi planlanması gerekiyor.Tüm akademik birimler buna mutlaka katkı sağlamalıdır.Planlanmamış bir nokta bile kalmamalıdır. Yalova'nın geleceğini kurtarmak durumundayız. Hızla artan nüfus hareketleri karşısında kayıtsız kalamayız. Bu yüzden bunun önemini anlayamamış olanlar var. Bu ilgisizlik işte bu yüzden. Su kaynaklarımızın da verimli değerlendirilmesinden, kentsel dönüşümün bir an önce işlerliğe kavuşturulmasını diliyoruz" diye konuştu.
CHP İl Başkanı Özcan Özel, İsmail Mutlu ve ekibini 18 Şubat 2017 Cumartesi günü saat.16.00 da CHP Yalova Milletvekili  Muharrem İnce’nin düzenleyeceği, "Neden Anayasa İçin Hayır" konulu panele davet etti.

 

Editör: TE Bilişim