Yalova Sahil Bandının aydınlatılmasına yönelik 1.6 milyon TL'lik projenin startı verildi. 3 ayda tamamlanacak olan proje ile sahil şeridi Ege ve Akdeniz'i aratmayacak. 
Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman tarafından 30 Mart’ta gerçekleştirilen “Değerlendirme ve Proje Tanıtım Toplantısında” açıklanan “Sahil Bandı Aydınlatma” projesi start aldı. Geçtiğimiz günlerde ihalesi tamamlanan proje yaklaşık 1.6 milyon TL’ye mal olacak. 90 günde tamamlanacak olan projenin ilk uygulaması Yalova Belediyesi Raif Dinçkök Kültür Merkezi (RDKM)’nin aydınlatmasıyla başladı. 
30 Mart’ta düzenlenen toplantıda verilen proje kitapçığında yer alan ‘Sahil Bandı Aydınlatma’ projesinin planlama çalışmaları tamamlandı. Geçtiğimiz günlerde ihalesi yapılan proje RDKM’de yapılan deneme uygulaması sonrasında start aldı.
“Kentimiz tüm doğal güzellikleri içerisinde barındırıyor, bizlerde bu güzellikleri estetik katarak daha da ön plana çıkartmak için çalışıyoruz” diyen Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç; “Belediye Başkanımız Sayın Vefa Salman, iki yılı değerlendirmek ve yeni projelerimizi paylaşmak üzere gerçekleştirdiği toplantıda birçok yeni projeyi halkımızla paylaştı. Planlamaları ve resmi prosedürü tamamlanan projelerin ihalelerini gerçekleştirmeye başladık. İlk olarak Yürüyen Köşk’ten, Deprem Anıtına kadar olan Osmanlı Park, Gazipaşa Caddesi, Bad Godesberg Parkı, Cumhuriyet Meydanı, Kent Müzesi ve RDKM dış cephesinde ve iç kısımlarında yapılacak olan aydınlatma projesini RDKM’den başlattık. İlk denemeler ve testler yapıldı. Projenin uygulamasına başlanıldı. Proje maliyeti 1.6 milyon TL. 3 ayda tüm proje uygulaması bitirilecek. Yürüyen Köşk’ten, Deprem Anıtına kadar tüm sahil bandı aydınlatılacak ve bambaşka bir görüm kazanacak” dedi.
Doğu Sahil Bandına Ayrı Proje
Uygulamanın başlandığı hat üzerinde yer alan ancak peyzaj çalışmalarının da yapılacağı doğu sahil bandı için ayrı bir proje yapıldığını belirten Başkan Yardımcısı Güleç; “Batı sahil bandımız merkezde yer aldığı için sosyal donatılar fazla olduğundan daha hareketli. Bunun aksine doğu sahil bandımız yıllardır çalışma yapılmadığı için atıl vaziyeti üzerinden bir türlü atamadı. Kentimizin nüfus yoğunluğunun fazla olduğu 3 mahallemiz bu bölgede.  Adliye’nin oradan başlayıp İDO İskelesine kadar olan kısım için peyzaj ve aydınlatma projesi gerçekleştiriyoruz. Planlamalar tamamlandı ihalesi gerçekleştirilecek. Haziran ayı sonuna doğru buradaki projenin de yapımına başlayacağız. Doğu sahil bandının da hareketlenmesi için gerekli çalışmaları hayata geçirmiş olacağız” diye konuştu.
Editör: TE Bilişim