İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından, Yalova Altınova Tersaneler Bölgesinde yerleşik Özata Tersanesi'ne sipariş verilen 15 adet karbon kompozit gövdeli katamaranların üçüncüsü olan, 1881 Atatürk isimli yolcu gemisi, Kurban Bayramı öncesinde İzmir Halkının hizmetine giriyor.

1881 ATATÜRK gemisi hizmete daha önce alınan kardeş gemileri Çakabey ve Dokuz Eylül gemileri 3 aylık dönem sonunda, hafta içerisinde İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne teslim edilecek.

Uzay ve havacılık sanayinde de kullanılan, son derece gelişmiş bir gövde teknolojisi ile inşa edilen 1881 Atatürk, bu gövde sayesinde işletme maliyetlerinin en az seviyede gerçekleşmesini sağlamakta, kullanıcılarına yakıt tasarrufu, bakım onarım masraflarının düşüklüğü gibi avantajlar sunuyor. Diğer yandan, 1881 Atatürk gemisi son derece çevreci özellikleriyle dikkat çekiyor. Gövde malzemesinin doğaya zarar vermemesi, düşük güçte makine ihtiyacı olması sebebiyle daha az yakıt tüketmesi ve bunun sonucunda da daha düşük miktarda egzost gazı salınımı yapması geminin üretimindeki çevre duyarlılığının bir göstergesi. Yolcu konforu ön planda tutulan gemi, engelli vatandaşların kullanımı için de sahip olduğu donanım ile gemiyi İzmirlilerin sosyal hayatı için vazgeçilmez bir ulaşım aracı olması planlanıyor.

Editör: TE Bilişim