Yalova Milletvekili Temel Coşkun, kutlama mesajında, “Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının 19 Mayıs 1919 tarihinde Bandırma Vapuru ile Samsun'a çıkıp, ulusumuzun bağımsızlık yolunda kıvılcımlarını atmış, sonrasında bu kıvılcım büyüyerek yurdun dört bir tarafına yayılmıştır. 19 Mayıs 1919 tarihi, Türk milletinin Samsun'dan başlattığı ve zaferle taçlandırdığı milli mücadelenin sembol tarihi olup, Türk Gençliğine bayram olarak armağan edilmesi ile de daha bir anlamlı hale gelmiştir. Bağımsızlık mücadelemizin ilk adımıdır.

Milletimizin azim ve kararlılığıyla verilen mücadele sonucunda milli egemenliğimizin kazanıldı. Milli egemenlik adaletin, eşitliğin, hürriyetin dayanağıdır. Siyasi, sosyal, ekonomik yönden bağımsız olabilmek, yabancı güçlerin müdahale edemediği bir devlet olabilmek için milli iradenin şart olduğunun bilinciyle atalarımız, dedelerimiz canlarını feda ederek şehit olmuş, bizlere Türkiye Cumhuriyeti'ni armağan etmişlerdir.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, bu günü gençlere armağan ederek, Türkiye Cumhuriyeti'ni Türk gençliğine emanet etmiştir. Türk milletinin ilelebet yaşaması ve daha da güçlenerek yükselişini sürdürmesi için emaneti devir alacak olan gençlerimize büyük görevler düşmektedir. Türkiye Cumhuriyeti'nin varlığını, emaneti alan gençlerimiz koruyacak ve daha da yüceltecektir. Gençlerimize her zaman güveniyoruz ve onlara olan inancımız tamdır.

Aynı şekilde, dünyamız hızla değişir ve dönüşürken, ülkemiz hızla büyüyüp kalkınırken, gençlerimizi geleceğe çok daha iyi hazırlamak, onlara en iyi, en gelişmiş imkânları sunmak da bizim en temel görevlerimiz arasındadır. İnanıyorum ki, gençlerimiz, Türkiye'nin bugün ulaştığı seviyeleri çok daha ileriye taşıyacaklardır.

Bu duygu ve düşünceler eşliğinde milletimizin, değerli hemşerilerimin ve geleceğin mimarları gençlerimizin Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyorum” dedi.

 

Editör: TE Bilişim