Yalova Valisi Tuğba Yılmaz Yalova’nın Kurtuluşunun 97. Yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajında şu sözlere yer verdi, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde ‘Ya İstiklal ya ölüm!’ parolasıyla başlattığımız İstiklal Mücadelemiz; kadın, erkek, genç, yaşlı demeden 7’den 77’ye Aziz Milletimizin bağımsızlığına ve özgürlüğüne sahip çıkma kararlılığı ile gösterdikleri emsalsiz fedakârlıkları sayesinde zaferle neticelendirilmiştir.

Köklü tarihimizin her döneminde görüldüğü üzere, Samsun’da ateşlenen özgürlük meşalesinin, adım adım Cumhuriyet güneşine dönüşmesinde vazifesini layıkıyla yerine getiren Aziz Milletimiz, ‘Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir’ ilkesine sarılarak geçmişte olduğu gibi bugün de hain emellerin karşısına aşılmaz bir kale olup dikilmiştir. Aziz Milletimiz, tıpkı İstiklal Harbi’nde olduğu gibi 15 Temmuz hain darbe girişiminde de kendisine esaret gömleği biçmeye çalışan hainlerin silahlarına göğsünü siper ederek, vatanına sahip çıkacağını tüm dünyaya bir kez daha göstermiş, Milli Şairimiz Merhum Mehmet Akif Ersoy’un; ‘Girmeden tefrika bir millete, düşman giremez / Toplu vurdukça yürekler onu top sindiremez’ dediği toplu yürekler sayesinde tüm planları bozmuştur. Tüm Türkiye’de olduğu gibi ‘Buradan, gün iradeye sahip çıkma günüdür’ diyerek vatanımızı hainlere teslim etmeyen, ecdadımızın 97 yıl önce kahramanca savaşarak bizlere emanet ettiği bu kutsal topraklara aynı şuurla sahip çıkan Yalovalı Hemşehrilerime şükranlarımı sunuyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle Yalova’mızın düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yılında başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve İstiklal Mücadelemizin Kahramanları olmak üzere, Aziz Milletimizin gönlünde ölümsüzleşen, vatanımızın her bir karış toprağı için canını feda eden Aziz Şehitlerimizi, ebediyete irtihal eden Kahraman Gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, hayatta olan Gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Yalova’mızın bu gurur gününün birlik ve beraberlik içinde coşkuyla geçmesini diliyor, hizmet etmekten onur duyduğum tüm Yalovalı Hemşehrilerimi en kalbi duygularımla selamlıyorum”

Editör: TE Bilişim