Yalova kivisini Türkiye’ye tanıtmayı hedefleyen 1.Yalova Subaşı Kivi Festivali’nin açılışını Vali Esengül Civelek yaptı. Subaşı’na ait lezzetlerin ve tarımsal ürünlerin yer aldığı standları tek tek gezen Vali Civelek, Yalova için kivi üretiminde hedefin kaliteli ve marka değeri yüksek üretim rekoltesini artırmak olduğunu söyledi.

Vali Civelek, “Hedef marka kivi rekoltesini artırmak”

Vali Civelek, Ormanları, dağları ve tarıma elverişli arazileri, her türlü bitkiyi yetiştirmeye imkân veren, verimli toprakları ve iklim yapısıyla Yalovamız bugün ülkemizde kivi üretiminin %40’ını üretir duruma gelmiştir. Yıllar itibariyle Yalova’mızda kivi üretiminin artış gösterdiğini biliyoruz. Yeni yeni tanınan, yeni yeni tüketim alışkanlığımız olmaya başlayan kivinin üretimi için uygun, ideal bölgedeyiz diye düşünüyorum. Her geçen gün ürünün saklama ve bekletilmesine imkân verecek soğuk hava depolarının artması da, kivi üretimini destekleyen önemli unsurlardır. Hedefimiz kaliteli, marka değer kivi üretim rekoltesini artırmaktır” dedi. Vali Civelek, önümüzdeki günlerde ulusal kapsamlı bir kivi çalıştayı yapılacağını sözlerine ekleyerek, “Kivi üretiminin yaygınlaştırılmasına, artırılmasına, Subaşının tanıtımına katkı sağlayan, birlik ve beraberliği pekiştiren festivalimizin eğlenceli geçmesini diliyor, bereketli hasatlar temenni ediyorum” dedi. Ardından Vali Civelek, Yalova Subaşı 1.Kivi Festivalinde “ En İyi Kivi Üreticisi “ yarışmasında 1. olan kivi üreticisine plaket takdim etti.

TUFAG’a teşekkür plaketi

Akşam saatlerinde devam eden kivi festivalinde TUFAG ekibinin folklor gösterileri de ilgiyle izlendi. Folklor şenlikleri ve Altın Karanfil Halk Dansları yarışmalarıyla halk dansları konusunda uzun yılların birikimine sahip olan TUFAG Derneği’nin yeni başkanı Tamer Çınar’a da teşekkür plaketi takdim edildi. 

Editör: TE Bilişim