YAKAB ve Altınova Belediye Başkanı Metin Oral, Katı Atık Depolama alanında 1. lotun dolmasının ardından yapılan çalışmalarla 2. lotun ihale aşamasına geldiğini söyledi. Oral çöpten enerji üretecek santralin ise önümüzdeki günlerde ihaleye çıkacağını dile getirdi. 
Yalova merkezi ve ilçelerin çöplerinin depolandığı Katı Atık Depolama alanındaki 1. lotun dolmasının ardından bakanlıkla yapılan görüşmeler sonrasında gerekli izinler alınarak 2. lot için çalışmalara başlanmıştı. YAKAB ve Altınova Belediye Başkanı Metin Oral 2. lotun ihale aşamasına geldiğini söyledi. Oral, "Çöp alanında 1. lot artık doldu. 2. lotun ihalesini yaptık. Yer teslimini yapıyoruz firmaya. Şantiye kurulmaya başlandı. 5-6 ay içerisinde 2. lotun kullanılmaya başlayacağını tahmin ediyorum" dedi. 
Çöpten enerji üretilecek
YAKB Üyesi Belediye Başkanları ile yurt dışında ve yurt içerisinde çöpten enerji üretimi yapan bir çok santrali gezen YAKAB Başkanı Metin Oral bu konuda da sona gelindiğini belirlenen modelin ihaleye çıkılacağını söyledi. Oral açıklamasında, "Geri dönüşümle ilgili de örnek çalışmalar yapacağız. Şu anda görüşmeler yapıyoruz. Yalova'ya yakışır bir çalışma yapacağız. Ancak bundan önce çöpten elektrik üretimine giriyoruz. Bu konuda sona gelindi. İhaleye çıkıyoruz. Çöp depolama alanında kuracağız. Bir çok ili gezmiştik. İldeki örneklerinden birisini seçtik" diye konuştu. 
Editör: TE Bilişim