Resmi Gazete’de Başbakan Yardımcılığı ve 16 bakanlığa ait memur atama kararları yayımlandı. Yayımlanan karara göre Yalova İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevini Bakanlık görevlendirmesiyle vekâleten yürüten Ali Tosun’un asaleten atamasının gerçekleştirildiği öğrenildi.

Yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:

“Açık bulunan 1’inci derece kadrolu ve +3600 ek göstergeli Yalova İl Millî Eğitim Müdürlüğüne Ali Tosun’un atanması, 657 sayılı Kanunun 68/B ve 76’ncı maddeleri ile 2451 sayılı Kanunun 2’nci maddesi gereğince uygun görülmüştür.”

Atama sonucu Milli Eğitim Müdürlüğü koltuğuna asaleten oturan Ali Tosun, eğitimde marka kent olma özelliğine sahip Yalova’da görev yapmaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi. Tosun, “Yalova ve Yalova’daki çocuklarımıza hizmet etmeyi nasip eden Allah’a şükrediyor, bize güvenerek bizi bu vazifeye layık gören büyüklerimize teşekkürü bir borç biliyor ve şükranlarımı sunuyorum. Her şeyden önce bizler Yalova’mızda: karakteri, zihniyeti ve kimliği, düşünme ve algılama biçimi, milli ve manevi değerleri ile ülkemizin geleceği olan Türkiye’nin gençlerini yetiştirmek için çalışacağız. Müstesna şehrimiz Yalova, geçmişi ve birikimi ile eğitimde marka kent olma özelliğine sahip bir şehirdir. Bu özelliği korumak ve daha ileriye taşımak için çalışma arkadaşlarımızla beraber çocuklarımıza en güzel eğitim ve altyapı imkânlarını sağlamaya gayret edeceğiz. Eğitim süreçlerinde önemli olan eğitimin niteliği ve içeriğidir. Bu anlamda da özellikle yapacağımız planlamalarla öğrencinin aklına, kalbine ve sosyal çevresine hitap edecek şekilde yetiştirmeye çalışacağız. Bakanlığımızın eğitim politikaları doğrultusunda özellikle akademik, sosyal ve manevi gelişim alanlarında eğitimimizi yeniden şekillendirmeye gayret edeceğiz” dedi.

“Yalova’ya hizmet etmeye devam edeceğiz”

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Vekili olan Faruk Uysal, Resmi Gazete’de yayımlanan kararname ile görevine asaleten atandığı bildirildi. Resmi Gazete’de yayımlanan kararnamede şu ifadelere yer verildi: “Açık bulunan 1’inci derece kadrolu ve + 3000 ek göstergeli Yalova Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne Faruk Uysal’ın atanması, 657 sayılı kanunun 76’ncı maddesi ile 2451 sayılı kanunun 2’nci maddesi gereğince uygun görülmüştür.”

Görevine atanan Uysal, “Başkomutanımız Cumhurbaşkanımız dünya lideri Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, efsane insan son Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’a ve kimsesizlerin hamisi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Sayın Dr. Betül Sayan Kaya Hanımefendi’ye bizi bu göreve layık gördükleri için şükranlarımı ve saygılarımı sunarım. Vekâleten yürüttüğüm süreç içerisinde birlik beraberlik ve özveri ile çalışan mesai arkadaşlarıma ve işbirliğiyle çalıştığımız tüm paydaşlarımıza STK temsilcilerine teşekkür ederim. Her daim duaları ile manevi desteğini hissettiğim dostlarıma saygılarımı sunarım. Cumhurbaşkanlığı sistemi ile daha hızlı daha güzel işler yapacağız, gönüllere dokunmaya Yalova’ya hizmet etmeye devam edeceğiz inşallah” dedi.

Editör: TE Bilişim