Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman 2014-2016 yıllarını kapsayan proje tanıtım toplantısını Raif Dinçkök Kültür Merkezi (RDKM)'nde gerçekleştirdi.  Salman 2 senede verdiği sözlerin %50'sini tamamladığını söyledi. 
Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman 2 yıllık görev süresini ve 2014-2016 yılları aralığını kapsayan projelerin anlatıldığı toplantıyı RDKM'de gerçekleştirdi. Toplantıya Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu, CHP Yalova İl Başkanı Özcan Özel, CHP'li Belediye ve İl Genel Meclisi üyeleri ile çok sayıda vatandaş ta katıldı. Salman alkışlar arasında çıktığı sahneye, "Yol arkadaşlarımı da yanımda istiyorum" diyerek Belediye Başkan Yardımcıları Jülide Güner, Halit Güleç, Dinçer İlhan ve Naim Ardıç ile birim müdürlerini de davet ederek kendine verdikleri destekten dolayı teşekkür etti. Seçimi kazanmasının hemen ardından kendisi ile ilgili söylenen sözlere değinerek konuşmasına başlayan Salman, "Zorlu bir süreçten geçtik. Herkesin emeği var. Günlerce adliyenin önünde yattınız. Seçim tekrarlanacağı zaman yine kazancığıma inanıyorum. Hiç bir başarı tesadüf eseri değildir. Hep beraber başardık bunu. Bu başarı bir ekip işidir. Bunu herkes böyle bilmelidir.  Tüm Yalova'ya şükranlarımı sunuyorum. Seçimi kazanmamın ardından benim için '2 ay sonra maaş ödeyemez' dediler. 24 ay oldu halen maaşları takır takır ödüyoruz.  Bu güne kadar verdiğim sözleri tuttum. Seçim beyannamesinde de verdiğim sözü tüm sözleri de tutacağım. 2 yıllık görev süremi tamamladım. Ancak görev süremin 1 yılında verimli olduğumu söyleyebilirim.  Bu 2 yıllık süreçte seçim beyannamemde yer alan projelerin %50'sini tamamladım. Biz geldiğimizde Yalova İnkılap vapuru gibiydi. Fare yuvası, atıl sekildeydi. Artık Yalova'yı yüzdürmeye başladık. Ama Yalova artık deniz otobüsü oldu. Önümüzdeki sene feribot olacak ardından da Yalova'yı uçuracağız" dedi. 
4 Bin Yalovalıyı dinleyeceğim
Halkla her zaman iç içe olacağını söylediğini, hatta seçimde,"Birlikte yöneteceğiz, Sevgiyle Büyüteceğiz" dediğini hatırlatan Salman, "Halka açık olacağımı söyledim ve şeffaf oda uygulamasını hayata geçirdim. En son şeffaf odaya 6 kişi geldi. Bu da sıkıntıların azaldığını gösterir. Halk toplantılarına önem verdim. 13 mahallede halk toplantısı yaptım. Muhtarlar da beni yalnız bırakmadı. Muhtarla her ay düzenli toplantı yapıyor sıkıntıları dinliyor ve çözüm üretiyoruz. Ev toplantılarına başladım. Bu süreçte 4 bin insanımızı dinleyeceğim" diye konuştu. 
5 Senelik görev süresi içerisinde Yalova'da yapılmamış sokak bırakmayacağına da değinen Salman,"Göreceksiniz Kazımkarabekir Mahallesinden İsmetpaşa Mahallesine kadar,  Bahçelievler'de Bayraktepe'ye  kadar 5 senede yapılmamış cadde ve sokak kalmayacak. Yalova'yı bu kente ve bu kentin insanlarına yakışır sokaklara kavuşturacağız" şeklinde konuştu. 
Yalova Butik Bir Kent
Yalova'nın doğasıyla, deniziyle, sosyal yaşamıyla bir çok kentin özlemle baktığı bir yaşam birimi olduğunun altını çizen Salman, "Yalova suçun en az olduğu, örnek butik bir kent. Bizim işimiz bunu oya gibi işlemek. Biz yerel yöneticilerle de uyum içerisinde çalışıyoruz. Önümüzdeki günlerde Yalova Valisi Selim Cebiroğlu, Yalova Milletvekillerimiz Fikri Demirel ve Muharrem İnce'nin katılacağı bir kahvaltı düzenleyeceğim. Buradan birlik ve beraberlik mesajı vereceğiz. Zira ülkemizin de ilimizin de bu birlik ve beraberliğe çok ihtiyacı var" dedi. 
3 bin 500 Ağaç Diktim
Tonami Köprülü Kavşak Projesi'ne de değinen Salman o dönemde zorunluluk olduğu için ağaçları kestiğini ve kendisinin siyaseten bir çok saldırıya maruz kaldığını söyledi. Salman, "Ben her zaman insan hayatına verdiğim önemi söyledim. Benim için insan hayatından daha önemli bir şey yok. İnsan hayatının kurtulması için o ağaçların kesilmesi lazımdı. Bende taşın altına elimi koydum. O dönem birileri siyaseten bunu malzeme olarak kullanıp bana saldırdı. Ama ardından 3 bin 500 ağaç diktim. O gün beni topa tutanlar şimdi takdir ediyorlar" diye konuştu. 
Projelerini Anlattı
Salman ardından 2014 yılından 2016 yılına kadar uzanan yapılmış ve yapılacak projelerin tek tek toplantıya katılanlara anlattı. 
450 kilometrelik su ishale hattını yapacaklarını vurgulayan Salman böylece sağlıklı bir içme suyu altyapısının hazırlanacağını söyledi. Mevcut kanalizasyon ve yağmur suyu hattına ise 25.8 Kilometrelik ek yaptığını vurgulayan Salman Kazımiye Deresinde 450, Safran deresinde bin metre olmak üzere 1450 metre dere ıslah çalışması yapıldığını dile getirdi. Yalova'nın cadde ve sokaklarındaki yenileme çalışmalarına devam ettiklerini hatırlatan Yalova Belediye Başkanı vefa Salman  bu çalışmaların hız kesmeyeceğinin altını çizdi. Trafiği rahatlatmak için alternatif yollar ürettiklerine dikkat çeken Salman Yakup Acar Caddesi'nden Kirazlı Sanayi Sitesine kadar uzanan çevre yolundan da söz etti. Bu çalışmalar kapsamında Kiptaş Köprüsünü yenileyeceklerini belirten Salman Terminal Köprülü Kavşağının genişletildiğini de dile getirdi. Yalova'da park sorunun çözebilmek adına Abdullah Baştürk Parkı'nın altına 2 bin 720 metre karelik 100 araç kapasiteli bir yer altı otoparkı yapacaklarını da vurgulayan Salman sahildeki geçici otoparkında  planlanan kalıcı yerine taşınacağını söyledi. Salman Yalova'nın önünü açacak bir çok projenin de görev süresi içerisinde hayata geçirileceğini dile getirerek proje detaylarını katılımcılara anlattı. 
Editör: TE Bilişim