Yalova Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfının öncülüğünde düzenlenen anma etkinliği kapsamında Gazipaşa caddesinde yürüyüş gerçekleşti.

Yürüyüşe, CHP, KESK ve DİSK’e bağlı sendikalar ile sivil toplum kuruluşların temsilcileri katıldı.

2 Temmuz Sivas katliamında yaşamını yitirenler, Yalova Gazipaşa Caddesinde yapılan yürüyüşle anıldı. 

Kalabalık bir grubun katılımıyla yapılan yürüyüş de Sivas katliamında yaşamını yitirenlerin resimleri taşınırken, katliamda hayatını kaybedenlerin isimleri tek tek okunarak, katliamın unutulmadığı ve unutulmayacağı vurgulandı.

2 Temmuz Sivas katliamında yaşamını yitirenler için ilk anma töreni CHP İl Gençlik kolları tarafından düzenlenen bir törenle gerçekleşti.

Güzel sanatlar merkezi toplantı salonunda gerçekleşen anma töreninde CHP İl Gençlik Kolları tarafından  Sivas katliamının fotoğraf sergisi açıldı. Anma töreninde Sivas olaylarının öncesi ve sonrasında yaşanan olayların anlatıldığı sinevizyon gösterisin ardından, Sivas katliamı sessiz tiyatrol gösteriyle protesto edildi.

Anma törenin de konuşan, CHP İl Başkanı Özel “Şu bilinmelidir ki; hukuken zaman aşımı olsa bile bu olay hiç kimsenin zihninde ve yüreğinde zaman aşımına uğramayacaktır. Sivas katliamının 19. yıldönümünde, Madımak otelinde yaşamını yitiren yurttaşlarımızı ve aydınlarımızı bir kez daha saygıyla anıyoruz” dedi.

CHP’nin anma törenin ardından Yalova Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfının öncülüğünde düzenlenen anma etkinliği kapsamında Gazipaşa caddesinde yürüyüş gerçekleşti.

Yürüyüşe, CHP, KESK ve DİSK’e bağlı sendikalar ile sivil toplum kuruluşların temsilcileri katıldı. Sloganlar eşliğinde  yürüyen kalabalık topluluk Gazipaşa Caddesi eski donanma önünde başlayan yürüyüş de Sivas katliamı bir kez daha kınandı.

Yalova Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı yürüyüş sonunda yaptığı açıklamada “ İnsanlık tarihinin bu kara lekesi hafızalarımızda, yaralı bilinçlerimizde, kanayan vicdanlarda 19 yıldır hiç durmadan büyümektedir.” denildi.

 

Editör: TE Bilişim