Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'ı eleştirerek, "Borç sözlemleriyle geldin, belediyeyi borç batağına sapladın" eleştirisine, CHP Yalova İl Başkanı Özcan Özel cevap verdi. Özel, "2014 yılının ilk 5 ayının sonunda yani seçim döneminde 22 milyonluk borçlanma yapılmış olup, 2014 yılı sonunda Yalova Belediyesi’nin borcu 71 milyon olmuştur. 22 milyon TL'lik borc örtbas edilmek isteniyor" dedi. 
CHP Yalova İl Başkanı Özcan Özel, Ak Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak'ın geçen haftaki sözlerine cevap verdi. Öztabak belediyenin borç batağına sağlandığı eleştirisinde bulunmuştu. CHP Yalova İ Başkanı Özcan Özel halkın, belediyenin 52 milyon TL borç ile devralındığı gibi bir yanılgı ile kandırılmaya çalışıldığını dile getirerek yeni bir tartışmanın daha fitilini ateşledi. Özel 2014 yılında seçim döneminde 22 milyon TL'lik bir borcun daha yapıldığını dile getirerek bu borcun örtbas edilmek  istendiğini dile getirdi.  Özel açıklamasında ise şu detaylara yer verdi, “Açıklanan komisyon raporu gibi Sayın Öztabak’ın da yanlı bir açıklama yapması gayet doğal , zamanında Yalova merkezindeki birçok değerli arsa satılırken ses çıkartmayan AKP İl Başkanı bireysel çıkarları için ses çıkartanlara kulak kabartarak gündem oluşturma gayreti içine girmiştir. AKP İl Başkanına bir kez daha hatırlatmak isterim. Satılan arsaların büyük bir bölümüne, geçmiş dönemden alacaklı olan firmalar icra yolu ile haciz kararı koydurmuşlardır. Kamunun zarara uğramaması ve arsaların ucuz fiyata satılmaması için Belediye Meclisinde AKP ve CHP üyelerinin oy birliği ile arsaların satış kararı alınarak, arsaların yarı fiyatına değil, değerinin üzerinde satılması sağlanarak alacaklı firmaların borçları ödenmiştir” 
"Mahallelere Hizmet Gitmeye Başladı"
CHP İl Başkanı Özel yılardır hizmet alamayan mahallelere hizmet gitmeye başladığını vurgulayarak sözlerini şöyle sürdürdü; “ Hizmete yönelik olarak satılan arsaların küçük bir bölümü ise, imar uygulamaları sonucu elde edilen ve çoğunluğu G.O.P. ve Bağlarbaşı Mahallelerindeki 200 ila 600 m2 arasındaki parsellerden oluşan arsalardır. Küçük ve hisseli olan arsaların satışları sonucunda bugüne kadar ihmal edilen G.O.P., Bağlarbaşı, M.K.P, İsmetpaşa ve Bayraktepe Mahallelerine hizmet gitmeye başlamıştır. Bunun yanı sıra yerel seçimlerde devlet büyüklerinin dahi seçim vaatleri arasında yer alan kapalı pazaryerimizin çatısı, çevre yolları, trafiğin çözümü için üretilen uygulamalar, 40 yıldır yenilenmeyen su şebekesiyle ilgili başlayan çalışmalar, alınan yeni araçlar sayesinde kiralık iş makinalarıyla belediyenin hizmet verme dönemini bitirerek kendi özüne dönmesi, dere ıslahları, kültür sosyal faaliyetleri ve daha yapılan birçok hizmeti sadece AKP İl Başkanı göremez zaten. Gözle görülebilir bir hizmet görmediğini iddia eden AKP İl Başkanına görmek isteyen gözle bakmasını ve görmesini tavsiye ederim.” Diyen Başkan Özel açıklamasına şu sözlerle devam etti;  
“1 Haziran seçimleri sonrası belediyemize tam 3 kez Sayıştay Deneticisi gelmiştir,Yönetimimiz döneminde  yapılan incelemeler neticesinde bütün hizmetler ve yapılan alımlar en ince ayrıntısına kadar incelenmiştir. Sonucunda bütün işlemler onay görmüş ve takdir edilmiştir. 45 günde rapor yazmış olmak için düzenlenen kifayetsiz denetim raporunu esas alıp ‘Fazla araştırmadım ama alımlarla ilgili bazı hususlar var’ diyerek olumsuz siyasetten beslenmek isteyen AKP İl Başkanının bunları çok iyi bilmesi gerekir” 
Açıklamalarında son olarak borç konusuna değinen Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Özel; “Söz konusu edilen 52 milyonluk borç, 2013 yılı sonu itibariyle Yalova Belediyesi’nin borcudur. Bizim görevi 2014 Haziran ayında devir aldığımızın altını çizerek devam edecek olursam 2014 yılının ilk 5 ayının sonunda yani seçim döneminde 22 milyonluk borçlanma yapılmış olup, 2014 yılı sonunda Yalova Belediyesi’nin borcu 71 milyon olmuştur. Sayın Öztabak beyanatında 2013 borç rakamını dile getirerek 2014 yılının ilk 5 ayındaki 22 milyonluk rakamı ört bas etme gayreti içerisindedir. 2013 yılsonu itibariyle borç 52 milyondur. 2014 ilk 5 ayında borçlanma 22 milyondur. Topladığınızda rakam 74 milyon eder. Bu borç 2014 yılı bütçesine yansıyan sizin yönetiminizin borcudur. Fakat 2014 yılı Yalova Belediyesi’nin borcuna baktığınızda rakam 71 milyondur. Yani 2014 yılının ikinci yarısında Yalova Belediyesi olarak hem sizden kalan borcun 3 milyonunu ödemiş hem de yatırım yapmış oluyoruz. 2015 yılı sonu itibariyle Yalova Belediyesi’nin borcu 74 milyondur. Geçen yıla göre 3 milyon borç artmıştır. Ancak bu borcun 2 milyonluk kısmı her yıl 4 milyon araç kiralama bedeli ödememek için iller bankasından belediyenin kendi bünyesi için araç almak amacıyla Belediye Meclisi kararıyla kullanılan kredi miktarıdır. Enerjimizi aşık olduğumuz bu kente hizmet yapılması için harcamak istiyoruz. Gereksiz polemikler içerisinde yer almak ya da birilerinin halkımızı yanıltmaya çalıştığı konuları düzeltmeyle uğraşarak zaman harcama arzusunda asla değiliz” diyerek açıklamalarını  sonlandırdı.  
Editör: TE Bilişim