“Yalova’mızın temizliği Belediye Başkanımız Vefa Salman’ın birinci öncelikleri arasında” diyen Başkan Yardımcısı Güleç; “Göreve gelmeden önce bu konuda çalışmalar yaptık. Yalova’da uzun yıllar görev yapmış ve artık yaptığı işi rutinin dışına çıkmadan yapan bir firma ile çalışılıyorduk. Öncelikle ezber bozduk ve çalıştığımız firmayı değiştirdik. Yalova artık bir kasaba ya da ilçe değil ve her geçen gün büyüyor. Onu yöneten bizler bu bilinçle hareket etmeliyiz. Bu nedenle hem araç sayısını hem de personel sayısını ilk etapta arttırdık. Böylelikle her mahallemize sorumlu temizlik personelleri vermiş olduk. 25 araç 160 personelle kentimize en iyi hizmeti verebilmek için 7 gün 24 saat görev başındayız” dedi.

Çöp Taksi Anında Müdahale Ediyor

Başkan Yardımcısı Halit Güleç açıklamalarını şöyle sürdürdü; “2014 yılında bizlere, belediyemize en çok şikayet gelen konu temizlikti, çöptü. Ama artık günlük ortalamaya baktığımızda 70’lerde olan şikayet sayıları bugün 5’i geçmiyor. Bununda sebebi çoğunlukla zamansız çıkartılan çöp ya da moloz artıkları oluyor. Bu şikayetlerin önüne geçebilmek adına ‘Çöp Taksi’ uygulamasını geçtiğimiz yıllarda başlattık. Bu tarz şikayetlere çöp taksi anında müdahale ediyor. Böylelikle vatandaşımız şikayetini iletir iletmez çok kısa süre içerisinde talebi karşılanmış oluyor.”

Mıntıka Temizliklerini Önemsiyoruz

“Özellikle ana caddelerde görevlendirdiğimiz temizlik görevlisi arkadaşlarımızın yapmış olduğu mıntıka temizliklerine büyük önem veriyoruz” diyen Başkan Yardımcısı Güleç; “Bu sayede vatandaşlarımızın sürekli kullanım alanları olan ana caddeler her an kontrol altında olmuş oluyor. Vatandaşlarımızda her daim pırıl pırıl bir Yalova ile karşılaşıyor” dedi.

Yıkıma Çalışmalarını Gece Sürdürüyoruz

“Vatandaşlarımızı rahatsız etmemek adına ekiplerimiz, başta yıkama çalışmaları olmak üzere birçok hizmeti gece geç saatlerde yerine getiriyor” diyen Başkan Yardımcısı Güleç sözlerine şöyle devam etti; “Yalova’mız, simgesi olan çiçek gibi kokacak her zaman. Bunu sağlayabilmek adına çalışma arkadaşlarımızla birlikte özveri ile çalışıyoruz. 7 gün 24 saat görev başında kentimizin temizliği için mesai harcıyoruz. Vatandaşlarımızın da temiz bir çevreye sahip olabilmemiz adına bizlere destek olmasını ve duyarlı davranmalarını bekliyoruz.”

Editör: TE Bilişim