Yalova'da maddi yetersizlikler nedeniyle dünya evine giremeyen çiftlerin imdadına, Yalova Belediyesi ve Mehir Vakfı yetişti. Belirlenen 25 çift tüm masrafları karşılanarak düzenlenen toplu nikah töreninde mutluluğa adım attı. Tigem tesislerinde düzenlenen nikah törenine, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce ve Mehir Vakfı Genel Başkanı Mustafa Özdemir de katıldı. Nikahın kıyılacağı alana hep birlikte giren çiftler, yakınları tarafından alkışlarla ve meşalelerle karşılandılar. Ardından çiftlerin nikahını kıyan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman 25 çifte bir ömür mutluluklar diledi. Çiftlerin evlilik cüzdanlarını ise yine Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce ve Mehir Vakfı Genel Başkanı Mustafa Özdemir takdim etti. Çiftler nikahın ardından mutluluklarını bir çift olarak yaptıkları ilk dansla gösterdiler. Çok mutlu olduklarını dile getiren çiftler Yalova Belediyesi ve Mehir Vakfına teşekkür ettiler.

  Nikahla ilgili bilgi veren Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, "Bugün Mehir Vakfı ile birlikte bir ilke imza atıyoruz ve Yalova'nın en kalabalık toplu nikahını kıyıyoruz. Attıkları imza tüm Yalova'ya ve gençlerimize hayırlı olsun. Allah bir yastıkta kocatsın" dedi.

  Mehir Vakfı Başkanı Mustafa Özdemir ise "Yurtiçi ve dışında bireysel ve toplu düğünler yapıyoruz. 18-40 yaş arası hiç evlenmemiş nişanlı çiftlerin çeyiz eşyalarının teminini yapıyoruz. Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ve ekibinin Mehir Vakfı ile irtibata geçmesi sonrasında bu organizasyonu birlikte gerçekleştirdik. 25 çiftle başladık ama ileride sayı daha da artacaktır" diye konuştu.

  Toplu nikah sonrasında gençler için bir de konser düzenlendi. Konsere yerli sanatçılarda destek vererek çiftlerin mutlu günlerinde yalnız bırakmadılar.

Editör: TE Bilişim