Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Vali Esengül Civelek’in de katılacağı alternatif büyük bir yürüyüş düzenleneceğini ve ardından havai fişeklerle kent meydanında kutlamalar gerçekleştirileceğini söyledi. Koçal, Yalova’nın tüm siyasileri ve sivil toplum kuruluşlarını bu kutlamaya davet ettiklerini belirterek, yürüyüş güzergahı hakkında bilgi verdi.

Buna göre saat 16.00’da başlayacak yürüyüşe katılanlar, Spor Caddesi’ndeki Karanfil Evi önünden başlayarak Fatih Caddesi, Mimar Sinan Caddesi, Sefabey Caddesi, İstanbul Caddesi, Cumhuriyet Caddesi güzergahlarını izleyerek, yürüyüşü Kent meydanında sonlandıracak. Yürüyüş kortejine dev bir Türk bayrağı ile kaplanmış belediye otobüsü eşlik edecek. 7 bölgeyi temsil eden 30’ar metrelik 7 dev Türk bayrağı da korteji kırmızı beyaz al bayrağımızın renklerine büründürecek.

“Cumhuriyet Bayramı Türk milletinin ortak bayramıdır”

Tüm Yalovalıları büyük bayramda bu yürüyüşe katılarak birlik olmaya davet eden Başkan Koçal, “Cumhuriyet Bayramı’nın aynı Türk bayrağı altında yaşayan Türk milletinin ortak bayramıdır. Bizim isteğimiz vatandaşların Türk bayrağı ile bu bayrama katılmasıdır. Türkiye’de bu tip bayramlar üzerinde polemikler yaşanmaya başladı. Sanki parti mensubiyetleri bayramları da kendi aralarında paylaşıyor diye bir algı oluşmaya başladı. Bu doğru bir olgu değil. Türk Bayrağı 75 milyon kişinin bayrağıdır. Bunu benimsemeyenler varsa istediği yere gitsin. Siyaset yapılır siyasi tercihler ortaya konulur. Fakat iş bu noktaya geldiği zaman böyle olmaması gerekir. Bu neticede bir millet ve toplum için en önemli şey bayrağı ve inancıdır. Hani bir sloganımız vardır ya bayrak inmez ezan susmaz. Bayrak ve inanç önemli iki semboldür. Bunların parti çekişmelerine kurban edilmesi kabul edilemez” dedi.

“30’ar metrelik 7 dev Türk bayrağı olacak”

Koçal, “Türkiye 7 bölgeden oluşuyor bu bölgeleri temsilen 30’ar metre uzunluğunda 7 ana bayrağımız olacak. Bu birliktelik ve beraberliği simgeleyen bir bayrak olacak. 7 bayrağı herkes paylaşacak. Cumhuriyet caddesindeki bina cephelerini bayraklarla kaplatacağız. Bütün STK’lara davet yapıldı. İstinasız herkes davet edildi. Bütün siyasi partilere gerekli katılım daveti yapıldı. Ben bizzat il başkanlarını arayıp davette bulanacağım. Bunun siyasetle bir alakası yok. Türk milletinin bölünmezliğini ortaya koymak istiyoruz. Zira hassas bir dönemdeyiz. Yağmur yağarsa 2 bin civarında, yağmazsa 5 bine yakın katılım bekliyoruz. Yağmur olursa da önlemimiz hazır, kırmızı beyaz şemsiyeler sipariş ettik, onları dağıtacağız” diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim