YAKAB Başkanı Metin Oral Yalova'daki belediyelerin çöplerinin depolandığı alanda 1'nci lotun dolmak üzere olduğunu bunun üzerine 2'nci lotun çalışmasına başlandığını duyurdu. Oral gazetecilere yaptığı açıklamada, Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi’nin kapasitesinin dolmak üzere olduğunu seçildi. Bu nedenle ikinci lotun yapım çalışmalarına başladıklarını ifade eden Oral, “2. lot için çalışmaları başlatmıştık. Tüm belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Elbirliğiyle güzel bir çalışma yaptık. Şu anda ikinci lotun yolunu yaptık. Projesi zaten hazırlanmıştı. Bakanlık bunda bir iki eksik görmüştü. Bunlardan birisi zemin etütleriydi. Zemin etütleri geçen hafta içerisinde tamamlandı. Sonuçları gelecek. 10 gün içerisinde sonuçlarının gelmesini bekliyoruz” dedi.

Projenin yeniden bakanlığa sunulacağını dile getiren Oral, “Projede eksikleri tamamlamış olup yeniden bakanlığı sunacağız. Bir eksiklik, aksaklık olamaz ise bir ay içerisinde projenin onaylanmasını bekliyoruz. Ondan sonra zaten ihale aşaması başlayacak. İkinci lotu da ihaleden sonra bir yıl içerisinde bitiririz” ifadesini kullandı.

İkinci lotun yapımı ve birinci lotun rehabilite çalışmasının aynı adan sürdürüldüğünü sözlerine ekleyen Oral, şöyle konuştu:

“Şu anda birinci lotta çalışmalara devam ediyoruz. Orayı rehabilite ediyoruz. Rehabilite ederken de tüm belediye başkanlarımızdan destek istiyoruz. Elbirliğiyle güzel bir çalışma oluyor. Bundan sonraki toplantıları belki orada yapacağız. Güzel bir ortam yaratacağız. İkinci lotta da ihale aşamasına geliyoruz. Burada iki çalışmayı da paralel yürütüyoruz.” 

Editör: TE Bilişim