Açılışa Yalova Valisi Esengül Civelek, Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal, Yalova Milletvekili Temel Coşkun, Yalova Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Özsümer ve Nurettin Yılmaz, Yalova Belediyesi Meclis Üyeleri Kasım Avar ve Murat Uzun, İl Genel Meclisi Başkanı Ali Rıza Alkış, İl Genel Meclisi Üyeleri Mehmet Gökmenoğlu ve Güven Yılmaz, Kent Konseyi Başkanı Ömer Fitoz ile çok sayıda davetli katıldı.

3.Karanfil Ev Şenliği’nin açılış konuşmasını yapan Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal, Yalova’nın bütün mahallelerinde yer alan Karanfil Evleri kurslarına katılan bayanların sergisinin bir hafta süreceğini belirtti. Başkan Koçal konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Kurslara katılan bayanlar emeklerini sergileyecekler. Ev ekonomilerine katkıda bulunacaklar. Son 10 ay içerisinde Karanfil Evleri’nde 61 kursumuz açıldı. 61 kursa 1600 bayan katıldı. Son üç yılda bu sayı 10 Bin’e yaklaştı. Hem öğrenme hem de bildiklerini geliştirme adına ciddi bir kurs dönemi gerçekleştirdiler. Bütün bayanlarımıza verdikleri emekten dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah bu hafta güzel geçer”

Açılışta konuşma yapan Yalova Valisi Esengül Civelek ise, kadınların ekonomik yaşamdaki rolüne vurgu yaptı. Kadınların sosyo-ekonomik yönden gelişmelerine, aile ve ülke ekonomisi bakımından önem verdiğini ifade eden Vali Civelek, Karanfil Evleri projesiyle bayanlara fırsat tanıdığı için Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal’a teşekkür etti.

Yalova Milletvekili Temel Coşkun ise yaptığı konuşmasında; ‘Adı ne olursa olsun insana ve kadına yapılan hizmet takdirle karşılanmalıdır’ dedi.

Konuşmaların ardından serginin açılış kurdelesini kesen protokol mensupları, standları gezerek bayanlarla sohbet ettiler.

Açılış etkinlikleri gece konseriyle devam etti. Kostüm grubunun sahne aldığı etkinlik büyük ilgi gördü. Birbirinden farklı etkinliklerin düzenleneceği 3. Karanfil Ev Şenliği 25-30 Haziran 2012 tarihleri arasında Osmanlı Park’ta gerçekleştirilecek.

 

 

Editör: TE Bilişim