CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce 30 Ağustos tarihinin Türk milletinin bağımsızlık destanın yazıldığı tarih olduğunu dile getirdi.
Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınlayan CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce mesajında şu sözlere yer verdi, "30 Ağustos, vatanın işgalden kurtuluşunu sağlayan, milli egemenliğe dayalı yeni bir devletin kuruluşunu ve Türk Milletinin bu topraklarda sonsuza kadar yaşayacağını bütün dünyaya ilan eden zaferin kazanıldığı gündür.  30 Ağustos, bir ulusun Çanakkale’de başlayan destansı vatan savunmasının, bağımsızlık mücadelesinin büyük zaferidir. 30 Ağustos, Türk ulusunun bağımsız yaşama iradesinin, tutkusunun zaferidir. Ve bugün büyük zaferin 95.yıl dönümünü kutluyoruz.

Bu önemli günde ülkemizin nereden nereye geldiğini düşünmek durumundayız. Bağımsızlık için her türlü imkânsızlıklar içinde böylesine büyük başarıyı kazanmış olanların hedefi bizlerin her alanda en ileri düzeye ulaşmamızı sağlamak olmuştur. Ne var ki 95 yılın sonunda bu hedefe ulaşmanın sadece uzağında değil, böyle bir hedefe sahip bir toplum olmaktan çıkmış bulunuyoruz. Öyle ki, bugün demokrasisini boğan, birlik ve beraberliğini dinamitleyen, bir arada yaşama bilincini ve arzusunu önemli ölçüde kaybetmiş bir toplum durumundayız.  30 Ağustos Zaferi bizlere gösteriyor ki koşullar ne olursa olsun, bize bırakılan emaneti korumak, gösterilen hedefe ulaşmak için, içinde bulunduğumuz duruma alışmadan, yılgınlığa düşmeden mücadelemize devam etmektir. Birlik olmaya, dayanışma ve paylaşmaya en çok ihtiyacımızın olduğu bugünlerde Zafer Bayramımızın Kurban Bayramını kutlayacağız. Dileğim bu bayramın karşılıklı sevgi ve saygının öne çıktığı, dargınlıkların, düşmanlıkların bir kenara bırakılarak dostluklara yönelmenin çoğaldığı günler olması ve bugünlerin ortaya çıkardığı bu güzel duygularımızın, umutlarımızın geleceğe taşınmasıdır. Önce herkesin Zafer bayramını kutlar, başta bu büyük zaferin büyük komutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, diğer komutanlarımızı ve şehitlerimizi saygıyla anıyorum. Hemen ardından kutlayacağımız Kurban Bayramı dolayısıyla da başta hemşerilerim olmak üzere herkesin ve İslam dünyasının Kurban bayramını kutluyor, saygılarımı sunuyorum"

 

Editör: TE Bilişim