Yalova Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene, Yalova Valisi Esengül Civelek, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Karamürselbey Eğitim Merkezi Komutanı Tuğamiral Tezcan Kızılelma, AKP Yalova Milletvekili Temel Coşkun da katıldı. Protokolün Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasının ardından Vali ve beraberindekiler halkın ve askerlerin bayramını kutladılar. Günün anlam ve önemine dair konuşmayı ise Deniz Bnb. Ufuk Koç yaptı. 30 Ağustos Zaferi'nin önemine değinen Koç, "30 Ağustos Zaferi ile, Türk ulusu tarihindeki en uzun barış dönemini gerçekleştirerek yaşama geçirmiş, Türk ordusu ulusu ile bütünleşerek dünyaya 'Türk esir edilemez, anavatanı Anadolu işgal edilemez' mesajını vererek gücünün ne olduğunu bir kez daha kanıtlamıştır. Bugün Türkiye Misak-ı Milli ile belirlenmiş ve değişmez sınırları ile tam bağımsız bir ülke ise, bu ülkenin bütün vatandaşları, din, dil ve ırk farkı gözetmeksizin ortak bir kaderi paylaşarak Türk ulusunu oluşturdu ise, egemenlik kayıtsız ve şartsız ulusun ise, yönetimi cumhuriyet ise, Türk toplumunun hedefi her şeye rağmen çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmak ve onun önünde yer almak ise ve Türkiye Cumhuriyeti laik ve demokratik bir hukuk devleti ise; bunların hepsi 30 Ağustos Zaferi'ne ve bu zaferin başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk'e borçludur" dedi.

ADD'liler Anıta Karanfil Bıraktı

Konuşmanın ardından tören birliği askeri bando eşliğinde bir geçit töreni gerçekleştirdi. Cumhuriyet Alanındaki törenin ardından Yalova Valisi Esengül Civelek makamında tebrikleri kabul etti.

Cumhuriyet alanındaki resmi tören sonrasında Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Yalova Şubesi mensupları da Atatürk anıtına karanfil bıraktı.

Büyük Zafer ve Atatürk Sergisi Açıldı

Cumhuriyet Meydanında ki törenin ardından Kent Müzesinde Karamürselbey Eğitim Merkezi Komutanlığı tarafından oluşturulan Büyük Zafer ve Atatürk adlı fotoğraf sergisinin açılışı gerçekleştirildi. Yalova Valisi Esengül Civelek sergiyi gezerken Karamürselbey Eğitim Merkezi Komutanı Tuğamiral Tezcan Kızılelma'dan bilgiler aldı. Sergi Yalovalılar tarafından da gezilebilecek.           
Editör: TE Bilişim