Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 95. yıldönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. Başkan Salman mesajında “Bu büyük zafer Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifadesi ile tek bir amaca yönelikti: ‘Kayıtsız şartsız bağımsız yeni bir Türk devleti kurmak!’ diyerek şunları dile getirdi;
“30 Ağustos 2017 yani bugün, tarihteki yerini aldığı günden beri bağımsızlığı için vermiş olduğu mücadeleyle tüm dünyaya örnek olan, geçmişi kahramanlıklarla dolu yüce Türk Milletinin, düşmana karşı tüm imkânsızlıklara rağmen Ebedî Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kazandığı Büyük Zafer’in 95. yıldönümüdür. Bugün her zamankinden daha onurlu ve daha gururluyuz.
Türk Milleti; dünyada eşine rastlanmayacak bir kahramanlık mücadelesi vererek kazandığı 30 Ağustos Zaferiyle dünyada simge olmuş, adını tarihin altın sayfalarına yazdırmıştır. Bu zafer, Türk milletinin bağımsızlığını savaş meydanında dünyaya tescil ettirmesidir. Birliğine ve bütünlüğüne yönelik tüm saldırılar karşısında milletimiz kenetlenerek hiçbir güce, amacı ne olursa olsun bağımsızlığımızın elimizden alınmasına fırsat vermeyeceğini kanıtlamıştır.
Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu kutlu zaferi bize miras bırakan istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını veren aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Değerli hemşehrilerim başta olmak üzere Aziz Milletimizin de 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum.”

Editör: TE Bilişim