Yalova Belediyesi bir “Sosyal Sorumluluk Projesini” daha Başkan Vefa Salman’ın girişimiyle hayata geçirdi. Başkan Salman’ın girişimleri sonucunda Yalovalı işadamı İlhami Başkan ve Almanya’da yaşayan Hüseyin Türengül’ün katkı ve destekleriyle yurtdışından temin edilen 30 akülü sandalye ihtiyaç sahiplerine düzenlenen törenle teslim edildi.
Yalova Valisi Selim Cebiroğlu, Garnizon Komutanı Tuğamiral Tezcan Kızılelma, İl Jandarma Komutanı Albay Osman Aslan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Süvari, İl Müftüsü Mustafa Üskülüplü, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tahsin Becan, Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanı ve İl Genel Meclisi Üyesi Ertan Şener, İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Demirel, Belediye Meclis Üyeleri Jülide Güner, Melda Çetin, Kasım Avar ile engelli vatandaşlar ve ailelerinin katıldığı törende akülü sandalyelerine kavuşan engelli vatandaşlarımızın mutluluğu görülmeye değerdi.
“Bir Sosyal Sorumluluk Projesini Daha Hayata Geçirmenin Mutluluğunu Yaşıyoruz”
Emeği geçenlere teşekkür eden Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman;  “Sosyal sorumluluk projeleri yerel yönetimlerin olmazsa olmazı. Henüz belediye başkanlığına aday adayı olmadan önce 80 tane akülü sandalyeyi ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza teslim edilmesine vesile olmuştum. Hayatımın en mutlu günlerinden biriydi. O gün ‘Akülü araçları teslim aldık’ haberi aldığım en güzel haberdi. Her birimiz engelli adayıyız. Bu bilinçle hareket etmek zorundayız. Ben her defasında ifade ediyorum. Engelli ve özürlü kelimelerini kullanmayı sevmiyorum. Bu insanlar özel insanlar. Bizim de kenti yönetenler olarak işimiz, özel insanların yaşamlarını kolaylaştırmak. Yaşam kalitelerini arttırmak. Yalova’nın bu konuda Türkiye’ye örnek olması için elimizden geleni arkadaşlarımızla birlikte yapma gayreti içerisindeyim. Bisiklet yollarını maviye boyamıştık, şimdi de bisiklet yollarına engelli aracı logosu koymaya başladık. Emniyet Müdürümüz de aramızda. Bisiklet yollarının işgal edilmemesi konusunda kendisinden tekrar destek istiyoruz. Engelli kardeşlerimiz de kullanacağı için bu yolların önemi daha da arttı” dedi.
Yalova Belediyesi Engellilere Özel Plaj Oluşturuyor
Sözlerini engellilere yönelik bir müjdeyle sürdüren Başkan Salman ; “Bayrama kadar halka açık olan plajlarımızdan bir tanesinde sadece engelli vatandaşlarımızın kullanacağı bir plaj oluşturacağız. Oradan gidip gönül rahatlığı içerisinde faydalanabileceksiniz” diye konuştu.
Başkan Salman’dan Emekçilere Teşekkür
Başkan Salman konuşmasını, şu sözlerle sonlardırdı; “Biz bir şekilde vesile olduk. Ama araçların Yalova’ya getirilmesinde iki insanın çok büyük katkısı oldu. Bunun haricinde bu projenin gerçekleştirilmesinde finans desteği sağlayan işadamlarımıza da ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Almanya’dan dostum sevgili Hüseyin Türengül abim çok emeği geçti. Mesleği gereği araçlardan da anlıyordu. Bir diğer emekçi ise gerçekten gönlünü koyan, maddi ve manevi emek harcayan, işini bırakıp Almanya’ya giden sevgili kardeşim, can dostum İlhami Başkan. En büyük teşekkürü önce onlar hak ediyorlar”
Yalova Valisi Selim Cebiroğlu ve Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, akülü araçların getirilmesine verdikleri destek ve emeklerden dolayı Hüseyin Türengül ve İlhami Başkan’a teşekkür plaketi takdim etti.  Başkan Salman, akülü araç kampanyasının devamı için İlhami Başkan’dan söz aldı.

Editör: TE Bilişim