Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman belediyenin 35 milyon TL'lik alacaklarının tahsili için düğmeye batıklarını söyledi.
Basın Bayramı'nı kutlamak adına basın mensuplarıyla bir araya gelen Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman bir pasta keserek tüm basın mensuplarının gününü kutladı. Basının çok önemli bir görev üstlendiğini vurgulayan Salman etik değerlere sahip, bağımsız bir medyanın bu ülkenin en önemli güçlerinden birisi olduğuna dikkat çekti.
Ardından basın mensuplarına belediye çalışmalarıyla ilgili bilgiler veren Salman, "Yalova Belediyesi bütçesi bozuk bir belediye. O nedenle bizde gelirimizi arttırmanın çözümlerini arıyoruz. Bunu yanısıra giderleri de azaltmaya çalışıyoruz. Belediyenin ciddi bir borç yükü var. Ama tahsil edilmeyen hatırı sayılır bir de alacağı var.  Şu anda 35 milyon TL'lik bir alacağımız var. Bunun tahsili için düğmeye bastık. Başta su alacakları olmak üzere, vergilerin ve diğer borçların tahsilini önemsiyoruz. Bunun yasal olarak affı mümkün değil. Faizlerini de silemiyoruz. Yani borçlar mutlaka ödenecek. Bu paraların toplanması ile birlikte Yalova'ya hizmetinde artacağını herkes görecek" dedi.
Amfi tiyatronun üstü kapanacak
Açıklamasında Yalova'nın yaz aylarında sanatsal etkinliklerinin yükünü taşıyan Barış Manço Açıkhava Tiyatrosu'na da değinen Salman burayla ilgili projeyi paylaştı. Salman, "Barış Manço Açıkhava Tiyatrosu yıllarca ihmal edilmiş. Her yeri lime lime dökünüyor. Burasının artık gerçekten bakıma ihtiyacı var. Bugüne kadar makyaj yaptık. Ama kalıcı çözüm şart. O nedenle kafamızda bir proje var. Burasının üstünü de kapatmayı hedefliyoruz. Uzay çatı tarzında bir yapı sayesinde burasını yaz kış etkinlik yapılacak bir hale getirmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.
Türk Yıldızları Yalova'ya Geliyor
8 Ağustos 2015 tarihinde Türk Yıldızları'nın Yalova'da bir uçuş gerçekleştireceklerini hatırlatan Salman, "8 Ağustos'ta tüm halkımızı bu gösteriyi izlemeye davet ediyoruz. Ülkemizde yılda sadece 10 uçuş yapan Türk Yıldızları her gittikleri yerde binlerce insan tarafından takip ediliyor.  Bizde ilçelerimizden ve komşu ilçeler Karamürsel ve Orhangazi'den de ücretsiz servislerle vatandaşlarımızı Yalova'ya getirerek bu gösteriyi izlemelerini sağlayacağız. Bu gösterilerin Yalova'da gerçekleşmesinde bize destek veren CHP Trabzon Milletvekilimiz Haluk Pekşen'e de çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.
"Doğu Sahil Bandı Canlandırılmalı"
Doğu Sahil Bandı ile ilgili hedefledikleri projeyi de paylaşan Salman, "İDO'nun oradan başlayarak Yürüyen Köşk'e kadar uzanan Doğu Sahil Bandı mutlaka canlandırılmalı. Bunun için sponsor arıyoruz. Çalık Holdingle görüşeceğiz. Yürüyen Köşk'ün restorasyonuna da Çalık Holding sponsor olmuştu. Barbaros Binicioğlu ile birlikte Çalın Holding'e giderek sponsorluk isteyeceğiz. Bizi geri çevirmeyeceklerini düşünüyorum. O bandın Çiftlikköy'e bağlanması için Deniz Kuvvetleri Komutanı ile de görüşeceğiz" dedi.
Yürüyen Köşk Koşusu İçin Masaya Oturacaklar
Türkiye Jokey Kulübü Başkanı Yasin kadir Ekinci ile de önümüzdeki hafta bir görüşme yapacaklarını ve İstanbul Veli Efendi Hipodromunda gerçekleştirilecek olan koşularda Yürüyen Köşk Koşusu adı altında bir koşu düzenlenmesinin detaylarını masaya yatıracaklarını dile getiren Salman, "Bu koşunun düzenlenmesi gerek Yalova'nın ve gerekse Atatürk'ün Yürüyen Köşk'ünün daha iyi tanıtılması adına çok önemli. TJK Başkanı Yasin Kadir Ekinci ile konunun tüm detaylarını konuşacağız" şeklinde konuştu.


Editör: TE Bilişim