"Halep İçin Harekete Geç Kampanyası" kapsamında Yalova'da ki okullardan toplanan yardım malzemeleri 4 TIR'a yüklenerek Halep'teki yardıma muhtaç insanlara ulaştırılmak üzere yola çıktı.
Yalova Gönüllü Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (GÖNÜLDER) ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünce gerçekleştirilen, "Halep İçin Harekete Geç Kampanyası" kapsamında okullardan toplanan yardım malzemelerini taşıyan 4 TIR eski SGK Prefabriklerinin olduğu alanda düzenlenen törenle Halep'e yollandı. Törende konuşan GÖNÜLDER Başkanı Hacı Ömer Anlayışlı, "Duamız çabamız savaş son bulsun ama maalesef son bulmuyor. Bizim de yardımlarımız çalışmalarımız şüphesiz son bulmayacak. GÖNÜLDER olarak Yalova halkıyla savaşın başından beri yaptığımızı yardım faaliyetleri devam ediyor. Bugün de İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzle yaklaşık bir buçuk aydır yardım kampanyasını beraber yürütüyoruz. Okullarımızdaki her sınıftan zaten her zaman yardıma duyarlıydı. Şimdi de bu tırların içindeki yardımların çoğu çocuklarımızın öğrencilerimizin cep harçlıklarından biriktirdiği paralarla yapılan yardımlar. 4 tır un yani 100 ton un var. Bir tır da kırtasiye malzemesi var. Bu beş tırda yaklaşık 200 bin liralık yardım malzemesi var" dedi.
Törene Yalova Milli Eğitim Müdür Vekili Ali Tosun, okul müdürleri, GÖNÜLDER Başkanı Hacı Ömer Anlayışlı, Memur-Sen Yalova İl Başkanı Uğur Hakan Tan ve çok sayıda davetli katıldı. Dualar eşliğinde yola çıkan TIR'lar Halep'teki insanlara ulaştırılacak.

 

Editör: TE Bilişim