Yeşil Körfez Su Birliği Başkanı Ömer Nergiz İshale hattı yenileme çalışması ve yeni arıtma tesisinin proje çalışmalarının başladığını söyledi. Nergiz, "Proje 2.5 yılda tamamlanacak" dedi.
Yeşil Körfez Su Birliği ile birliğe bağlı belediyeler arasındaki içme suyu ishale hattı yenilenecek. Projenin startını verdiklerini dile getiren Yeşil Körfez Su Birliği Başkanı Ömer Nergiz, "Bu proje Yalova'nın en önemli yatırım programlarından birisi. Zira toplam maliyeti 30-40 milyon TL'yi bulacak. Proje içme suyu ishale hatlarının sil baştan yenilenmesini ve yeni bir arıtma tesisinin yapılmasını içeriyor. İlin bundan sonraki 50-60 yıllık ihtiyacına cevap verecek olan bu çalışmanın butonuna bastık. Şu anda ishale hatlarının değiştirilmesine yönelik proje çalışmaları yapılıyor. Hemen sonrasında ise arıtma tesisinin projesine başlıyoruz. Projeler tamamlandıktan sonra çalışmaların startı verilecek. Uzun soluklu bir çalışma olacak. Projenin 2.5 senede tamamlanmasını hedefliyoruz" dedi.
Nergiz bu çalışmanın başlaması öncesinde de lokal önlemler aldıklarının altını çizerek, "Su ishale hattının yenilenmesine başlayana kadar mevcut hattın bakımdan geçirilmesi için de çalışma başlattık. Tüm hattı gözden geçiriyoruz ve bakıma ihtiyaç olan noktalara uygulamalarla müdahale ediyoruz" şeklinde konuştu.
Su Tüketimi Arttı
Yalova'nın su tüketimi ve su rezervi hakkında da bilgiler veren Nergiz, "Yaz aylarının gelişi ile birlikte Yalova'da su tüketimi de arttı. Kış aylarında 55-60 bin ton arasında su tüketimi olurken yaz aylarının gelişi ile birlikte bu rakam 90 bin tonlara fırladı. Ama su sıkıntımızın olacağını sanmıyorum. Zira barajda doluluk oranı %90'larda. Bu yazı hiç bir sorun yaşamaksızın geçireceğiz" dedi.
Editör: TE Bilişim