Çoğunluğu İstanbul’da yaşayan kırk yıllık sınıf arkadaşlarının buluşması, duygusal sohbetlerle ve anıların yeniden yaşatılmasıyla geçerken, eşlerin ve çocuklarında yemeğe katılımıyla daha anlamlı bir renk kazandı.

Yemekte ayrıca, 1976 yılında mezun oldukları ve beş yıl B şubesinde öğretmenliklerini yapan Zehra Atalay öğretmen rahmetle bir kez daha öğrencileri tarafından anıldı.

Buluşmaya katılanlar, Yalova’da yaşayan arkadaşlarının gereken katılımı sağlamamasından yakınırken, yeniden toplanma kararı aldılar ve daha geniş katılım sağlamak için ellerinden geleni yapacaklarını dile getirdiler.

Yemeğe aynı dönem mezun olarak A şubesinden sızan Vefa Salman ise:

“ Benim için çok güzel bir sürpriz oldu. Kendi sınıfımla ilgili iki yıldır kafamda buluşma fikri zaten vardı. Görüşebildiğim sınıf arkadaşlarımla bunu paylaştım. Bir haberleşme zinciri kurup geniş katılım sağlamayı düşünmüştük. Gereken zamanı ben ayıramadığımdan henüz gerçekleştirememiştik. Biz Erten Sekitmez’in sınıfı, her zaman Zehra Öğretmenin sınıfıyla tatlı bir rekabet içindeydik. Bu kez onlar bizi geçti ama biz daha kalabalık toplanarak, rekabeti kırk yıl sonra yeniden yaşatmış olacağız.” dedi ve kendi sınıf arkadaşlarına göndermede bulunduğunu ifade etti.

Buluşma yemeğine katılan B şubesi kırk yıllık sınıf arkadaşlarının isimleri şunlar:

Sevda Akman 

Pınar Erbul

Feryal Çileci

Serap Boz 

Zeynep Ataman

Adnan Takunyacı 

Volkan Olgun

Faik Hürman 

Mustafa Canay

Jale Gözaydın

Nilgün Rodoplu

Tekrar buluşmak üzere vedalaşan sınıf arkadaşları, bu sırada tesise bir yakınının nişan töreni için gelen sınıf arkadaşları Yalova Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Yener Öz’ü görmeleriyle, bir nostalji rüzgarı daha yaşattı.

 

 

Editör: TE Bilişim