Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü verilerine göre merkez üssü Yalova’nın Çınarcık ilçesi olan 4.5 büyüklüğündeki deprem saatler 09:34’ü gösterdiğinde meydana geldi. Sarsıntı oldukça net olarak hissedildi. Her hangi bir can ve mal kaybının yaşanmadığı depremde vatandaşlar bir hayli korku yaşadılar. Vatandaşlar sokaklara çıkarken esnaflar da dükkanlarından dışarıya çıkarak bir süre bu şekilde beklediler.
Bu sarsıntıdan 13 dakika sonra merkez üssü yine Çınarcık ilçesi olan 2.2 ve 1.9 şiddetindeki iki sarsıntı daha meydana geldi.

Yalova Valisinden deprem açıklaması
Merkez üssü Yalova’nın Çınarcık ilçesi olan 4.5 şiddetindeki depremle ilgili bir açıklama yapan Yalova Valisi Muammer Erol depremde her hangi bir can ve mal kaybının yaşanmadığını dile getirdi.
  Yalova’nın Çınarcık İlçesinde yaşanan ve Bursa ile İstanbul’dan da hissedilen depremle ilgili bir açıklama yapan Yalova Valisi Muammer Erol, “20.12.2018 günü saat:9:34 de 4,5  büyüklüğünde deprem meydana gelmiştir ilimiz genelinde herhangi bir can ve mal kaybı bulunmamaktadır , ilgili birimler olayı takip etmek tedbirler alınmaktadır” dedi.
Yalova’da 9 Artçı deprem daha yaşandı
Yalova’nın Çınarcık ilçesinde sabah saatlerinde meydana gelen 4.5 şiddetindeki depremin sonrasında 9 artçı deprem daha meydana geldi.
  Kandilli Rasathanesi verilerine göre 4.5 şiddetindeki depremin hemen sonrasında peş peşe artçı sarsıntılar yaşandı. Çınarcık ve Armutlu ilçesi ile Çınarcık ilçesine bağlı Esenköy beldesinde yaşanan sarsıntıların şiddeti 2.5 ile 1.9 aralığında değişti. Sarsıntılar her hangi bir paniğe yol açmadı.

 

Editör: TE Bilişim