Bir süreden beri gündemdeki en sıcak maddelerden birisi olan Samanlı ve Kazımiye Köyleri'nin tüzel kişiliklerinin iptal edilerek Yalova'ya mahalle olarak bağlanması konusu Yalova Belediye Meclisinde resmen görüşüldü. Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman bu köylerin Yalova'ya bağlanmasına neden gerek olduğunu ise şu sözlerle açıkladı;

"Yalova Belediyesi sınırları içerisinde artık imara açılacak alan kalmadı. Kazımiye ve Samanlı Köyleri mutlaka Yalova'ya bağlanmalı ve imar açısından Yalova'ya nefes aldırmalıdır. Kaldı ki bence artık Samanlı'nın köy kimliği de kalmamıştır. Bu iki köyün tüm hizmetlerini zaten Yalova Belediyesi veriyor. Hatta sadece bu iki köy değil Safran, Hacımehmet ve Elmalık Köyleri de mutlaka mahalle olarak Yalova'ya bağlanmalıdır. Eğer Yalova'nın 50 yıllık geleceğini planlamak istiyorsak bunu yapmak zorundayız" dedi.
Yalova Belediye Meclisi Ak Parti ve CHP Grup Başkanvekilleri de bu köylerin mutlaka Yalova'ya mahalle olarak bağlanması gerektiği konusunda görüş alışverişinde bulundu. Ardından Yalova Belediye Başkanı vefa Salman'ın konuşmasında vurguladığı Elmalık, Safran ve Hacımehmet Köylerinin de mahalleye dönüştürülmesi konusunun karara dahil edilmesi fikri ortaya atılarak parti gruplarınca onay gördü. Partiler kararın detaylarıyla incelenip Kasım ayı meclisine getirilmesini ve karara bağlanmasını oy birliği ile kabul ettiler. 

Pehlivan, "İstemiyoruz"

Meclis çıkışında karara sert tepki gösteren Samanlı Köyü Muhtarı Çetin Pehlivan ise, “Yalova Belediyesi bizimle uğraşmayı bıraksın işlerini yapsın. Biz belediye meclisinin kararlarını da yargıya götürürüz.. Samanlı’yla Yalova’yı büyütmek olmaz. Biz istemiyoruz, istemiyoruz, istemiyoruz” dedi.

Pehlivan, Belediye Meclisi’nde görüşülen Samanlı’nın Yalova Belediyesi’ne bağlanarak mahalle yapılması konusuna tepki gösterdi. Meclis toplantısı sonrasında gazetecilere açıklama yapan Pehlivan, “Yalova Belediye Başkanı seçimlerden önce, Samanlı lazım değildi de, bağlanması söz konusu değildi de ne değişti de Samanlı’yı bağlamak istiyor. Samanlı Köyü’nün imarını Yalova Belediyesi yapıyor. Kat sayısını da belirliyor. Köyde imarsız alan hiç yok. Yüzde 95’inde imar var. Yalova Belediyesi istediği gibi imarı yapıyor, yolları açıyor, terklerini yaptırıyor. Bizim Yalova Belediyesi’nin ne yoluna, ne suyuna, ne kanalizasyonuna ihtiyacımız yok. Samanlı köyünde 30 bin metre yol var. Kanalizasyon ve su var” diye konuştu.

Yalova Belediyesi’nin Samanlı Köyü’nü rahat bırakması gerektiğini ifade eden Pehlivan, şöyle konuştu:

“Yalova Belediyesi bizimle uğraşmayı bıraksın işlerini yapsın. Biz belediye meclisinin kararlarını da yargıya götürürüz. Ayaklanırız da. Samanlı köylüleri ne isterse onu yaparız. Köylülerimiz bizi seçti. Köyden bin oy aldık. Onların hakkını korumakla mükellefiz. Yalova Belediyesi bize hiçbir şey sormadan böyle bir şeye kalkışması doğru değil. Gündemi bilmesek olanlardan haberimiz bile olmayacak. Ne biçim belediyecilik anlayışıdır, ne biçim demokrat belediyedir. Samanlı köyüne geldiğinde başka burada başka konuşuyor. Önce Yalova’nın sorunlarıyla, trafiğiyle uğraşsın. Yalova’nın altyapısıyla uğraşsın. Yalova’nın kaçak sularını bulsunlar. Samanlı’yı rahat bıraksınlar. Samanlı’da hayvancılık yapıyorum, arkadaşlarım tarım yapıyor. Samanlı’yla Yalova’yı büyütmek olmaz. Biz istemiyoruz, istemiyoruz, istemiyoruz.”

Bat Çık İçin Top Riyasette


Yalova Belediye Meclisi'nin görüştüğü diğer sıcak bir madde ise Yalova'nın şehir içi trafiğini rahatlatacak Şehit Ömer faydalı caddesi üzerinde yapılacak olan Bat-Çık projesinde kamulaştırma yetkisinin riyasete verilmesi oldu. Yalova Belediye Meclisi Vatan caddesi ile Şehit Ömer faydalı caddelerinin kesitiği noktada yer alan binanın kamulaştırılması için oy birliği ile riyasete yetki verdi.

YTSO'nun Talebi İmar Komisyonuna Havale Edildi


Yalova Belediye Meclisi YTSO'dan gelen Rüstempaşa Mahallesindeki 139 metre kare üzerine oturan binanın Bahçelievler Mahallesinde bulunan  3 bin 500 m2'lik arsa ile takası konusunu da görüştü. YTSO'nun kamuya hizmet eden önemli bir kurum olduğunu ve bu karara sıcak baktıklarını dile getiren CHP ve Ak parti Grup başkanları buna rağmen konunun detaylı incelenmesi için İmar Komisyonu'na havalesini istediler. Konu meclisin oy birliği ile İmar komisyonuna havale edildi. 

Editör: TE Bilişim