Yeşil Körfez Su Birliği Başkanı Ömer Nergiz, yeni yapılacak ishale hattının Yalova’nın 50 yıllık su ihtiyacını karşılayacak bir proje olduğunu söyledi. 
Nergiz, gazetecilere yaptığı açıklamada, yeni ishale hattın ihalesinin bittiğini belirtti. Proje çalışmalarının devam ettiğini dile getiren Nergiz, “Projenin yüzde 90’ı bitti. Yüzde 10’lük bir kısmı kaldı. Projeyi aldıktan sonra yer çalışması yapacağız. Ona göre yeni ishale hattı için düğmeye basmış olacağız önümüzdeki aylarda. 30-40 milyon liralık bir iş bu. Tam olarak net rakam önümüzdeki aylarda çıkar” diye konuştu.
Projenin Yalova için önemine değinen Nergiz, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Yalova’nın önümüzdeki 40-50 yılının su ihtiyacını karşılayacak bir proje. Şu anda Yalova’ya bin 200 metreküp/saniye su veriyoruz. Kapasitemiz bu. 24 saat su basıyoruz. İhtiyaç artıyor. Bu projeyle bin 800’e metreküp/saniye çıkmış olacağız. Arıtma Tesisi’ni de bin 800’e metreküp/saniye uyarlayacağız.”
Yaz döneminde su sıkıntısı yaşanmaması için çalışacaklarını belirten Nergiz, tasarruf önlemlerinin devam ettiğini sözlerine ekleyerek, “Tasarruf önemli. Belediyemiz altyapı çalışmalarına önem veriyor. Çiftlikköy Belediyesi başladı. Yalova Belediyesi başlamak üzere. Bütün belediyeler buna önem gösterdikten sonra sıkıntı kalmayacaktır diye düşünüyorum” ifadesini kullandı.
Editör: TE Bilişim