Yalova Belediyesi tarafından düzenlenen Büyük Balkan Buluşması kapsamında TUFAG Halk Dansları Festivali’ne katılan yabancı ekipler Çiftlikköy’e çıkarma yaptı. Beşyüzevler Mahallesi’nde bulunan parkı dolduran mahalle halkı unutulmaz bir gece yaşadı. Geceye katılan Gürcistan, Meksika, Makedonya, Romanya, Hırvatistan ve Bulgaristan ekipleri yöresel kıyafetleri ve kendilerine özgü danslarıyla büyük beğeni topladı. Geceyi Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ ve Beşyüzevler Mahallesi Muhtarı Mustafa Güler de takip etti.

Gecenin en özel anları ise Bulgar ekibinin sahne aldığı anlarda yaşandı. Hemen hemen tamamı soydaş vatandaşlardan oluşan mahalle halkıyla Bulgaristan’ın Smolyan kentinden gelen folklor ekibi müthiş bir kaynaşma örneği gösterdi. 7’den 70’e tüm mahalleliler alana çıkarak Bulgar ekibiyle birlikte dans etti. Oluşturulan dev halaya Belediye Başkanı Metin Dağ da katıldı.

Gecede konuşan Belediye Başkanı Dağ, “Beşyüzevler en yeni mahallemiz ve bizim için çok özelsiniz. Bu yılki festivale katılan ekipleri bu yüzden sizin ayağınıza getirdik. Özellikle Bulgar ekibine gösterdiğiniz yakınlık beni son derece mutlu etti. Sizler için gelecek yıllarda özel şenlikler düzenlemeyi planlıyorum” diye konuştu.

Geceye katılan ekiplere Başkan Dağ ve Muhtar Güler çiçek hediye etti.

Editör: TE Bilişim