Afyonkarahisar'dan Yalova'ya getirilen 500 keklik Yalova'nın Armutlu İlçesi Hayriye Köyü'nde düzenlenen törenle doğaya bırakıldı.
Hayriye Köyünde ava kapalı alana bırakılan 500 keklik için düzenlenen törene Vali Yardımcısı Abdurrahman İnan, Yalova Orman İşletme Müdürü Mustafa Güner, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili İbrahim Görentaş, Armutlu Kaymakamı Bahadır Güneş, Armutlu Belediye Başkanı Mehmet Birkan ve çok sayıda davetli katıldı.  Orman ve Şu İşleri Bakanlığı 2. Bölge Müdür Yardımcısı Hakan Mumcuoğlu, kekliklerin bırakılması dolayısıyla gerçekleştirilen etkinlikte yaptığı açıklamada, yaban hayatını canlandırma projesi kapsamında kekliklerin doğaya bırakıldığını söyledi. Mumcuoğlu, "Afyonkarahisar'da yetiştirilen kınalı kekliklerden 500'ü, adaptasyon kafeslerinde bekletildikten sonra doğaya salımı gerçekleştirildi. İnşallah bu kekliklerimiz doğaya uyum sağlayıp kolonilerini kurup yaşamaya devam edecekler. 2013 yılında da bu bölgeye 500 keklik salımı yapılmıştı ve gözlemlerde bu kekliklerin doğaya uyum sağladığını gördük. Dolayısıyla burada stok artırımına yönelik olarak 500 daha kınalı kekliğimizi saldık. İnşallah bu faaliyetler bölgemizin Bursa, Bilecik gibi illerinde de devam edecek. Ayrıca Bilecik'te keneyle mücadele için köylümüze beç tavuğu dağıtık. Yaban hayatını canlandırmak için bu tür çalışmalarımız devam edecek" diye konuştu.
Orman ve Su işleri Bakanlığı 2. Bölge Müdürlüğü Yalova İl Müdürü Nevzat Alğan da Hayriye köyünde bin 180 hektar alanı ava kapalı alan olarak ilan ederek buraya keklik salımı yaptıklarını anlattı.
Konuşmaların ardından keklikler protokol mensuplarının ellerinde bir bir doğayla buluştu.



Editör: TE Bilişim