Yalova'ya Afyonkarahisar Kanatlı Yaban Hayvanı Üretme istasyonundan 500 kınalı keklik tahsisi yapıldı.Tahsisi yapılan kınalı keklikler Armutlu İlçesi Kapaklı Köyünde yapılan voliyer içerisine yerleştirildi.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Yalova şube müdürlüğü tarafından, Yalova'ya getirilen keklikler koruma altına alındı. Yapılan açıklamada" Ülkemizde olumsuz çevresel etkiler ve insan baskısı nedeniyle, yaban hayvanlarımızın birçoğunun sayısı azalmış, hatta bir kısmının da nesli tükenme noktasına geldiği gözlenmiştir. Bu olumsuzluğun giderilmesi amacıyla, Şube Müdürlüğümüz ekiplerince sürdürülebilir av ve yaban hayatı yönetimi, av ve yaban hayvanlarının doğal yaşam ortamları ile birlikte korunmalarını, geliştirilmelerini sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdürmektedir" denildi.
Afyonkarahisar Kanatlı Yaban Hayvanı Üretme istasyonundan 500 adet kınalı keklik tahsisi yapıldığı,tahsisi yapılan kınalı kekliklerin Armutlu İlçesi Kapaklı Köyünde yapılan voliyer içerisine yerleştirildiği belirtildi. Voliyer içerisinde ortama uyum sağladıktan sonra kekliklerin doğaya salımı yapılacağı belirtilerken,Keklik salımı yapılan sahada av yasağı uygulanmasına başlandı.
Editör: TE Bilişim