Ak parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'ın aradan geçen 2 yıla rağmen ildeki trafik sorununu çözememesini eleştirdi. Salman'ın göreve gelirken trafik sorununu 6 ayda çözeceğini vaat ettiğini  hatırlatan Öztabak, "6 ay içinde trafik sorununu çözeceğim dedi. 2 yıl geçti aradan. Çözümü bu kadar kolay olmayan bir şeyin sözünü halka niye veriyorsun?” dedi
Ak Parti İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak trafik uygulamaları ve trafik sorunu üzerinden Yalova Belediye Başkanı vefa Salman'a yüklendi. Salman'ın tutamayacağı sözleri verdiğini vurgulayan Öztabak, "Şu anda geçici süreyle yapılan çalışmayla ilgili meclis üyesi arkadaşlarım bana haber verdiğinde, meclis kararı olmadığı ve trafik komisyonu kararı olmadan böyle bir düzenleme yapıldı. Deneme mahiyetinde geçici süreyle böyle bir çalışma başlattılar. Bunun faydalı olup olmadığını hep birlikte göreceğiz. Biz Yalova Belediyesi’nde muhalefetiz ama kötü bir muhalefet değiliz. İyi şeylere alkış tutacak bir muhalefetiz. CHP’nin Türkiye’de yaptığı gibi bir muhalefet yapmıyoruz. Bu uygulama iyi sonuç verecekse ne ala ama kötü sonuç verirse ve de eğer kurullarda karar alınması gerekip de böyle bir karar almadan uygulamaya koydularsa o zaman değerlendirmemizi yaparız” dedi.
Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ın göreve geleli 2 yıl olduğunu ancak trafikle ilgili elle tutulur bir çalışma yapılmadığını söyleyen Öztabak, “Aslolan şu; ben bir yere aday olsam bile kimse elinde sihirli değnek sahibi değil ki. İşlerin titizlikle takip edilmesi, ekip çalışmasıyla bu mümkündür. İstanbul’da geçmişte Recep Tayyip Erdoğan’ın başarılı olmasının sırrında da bu var. Onu artık bütün Türkiye tanıdı. Özelliği nedir? Yapamayacağı şeylere söz vermez, söz verdiği şeyi sonuna kadar titiz bir şekilde takip eder ve de ekibi var. Şimdi Yalova Belediye Başkanı, aday iken ne dedi? ‘6 ay içinde trafik sorununu çözeceğim’ dedi. 2 yıl geçti aradan. Çözümü bu kadar kolay olmayan bir şey için niye söz veriyorsun o zaman? ‘Bütün gücümle bu trafik sorununu çözmek için elimden gelen her şeyi yaparım’ desin. Ben olsam böyle derim. Elimden geleni yaparım derdim ki sonra kötü duruma düşmeyeyim. Peki, çözmek için şimdiye kadar bir şey yaptı mı? Şu ana kadar bir girişim göremedik. Peki, ekip var mı? Yalova’nın sorunlarını sırtlayıp kentin sorunlarını çözecek bir ekip var mı ortada? Onu da halkın takdirine bırakıyorum. İnşallah yanılırız ama Yalova boş bir 5 yılı geçiriyor. Yalova halkı böyle takdir etmiş, yapacağımız bir şey yok tabi ki. Yanlış görülecektir” şeklinde konuştu.
2019 seçimlerinde Yalova’da yapılamayan çalışmaları vatandaşlara anlatacaklarını söyleyen Öztabak, “Biz 2019’da vatandaşlarımıza bunları anlatacağız ve yapabileceğimize ilişkin onlara garanti vereceğiz. Ekibimizi de onlara göstereceğiz. Bu günleri hep birlikte göreceğiz” dedi.
Editör: TE Bilişim