Altınova’nın Sermayecik Köyü’nde bu yaz yaklaşık 200 bin ton çilek, 150 bin ton kiraz üretimi gerçekleştirildi. Kiraz ve çileğin köyünde, Yalova Valiliği, Altınova Kaymakamlığı, İl ve Altınova İlçe Gıda, Tarım, Hayvancılık Müdürlüğü ve diğer resmi kurumların katkısıyla gerçekleşen festivalde yaklaşık 2 bin kişilik yemek organizasyonu vardı. Etkinliklere Yalova Valisi Esengül Civelek, AKP Milletvekili Temel Coşkun, MARKA Genel Sekreteri Erkan Ayan, Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, Altınova Kaymakamı Gürkan Polat, Yalova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Filiz Karaosmanoğlu, Subaşı Belediye Başkanı Musa Kuş, AKP Yalova İl Başkanı Mustafa Pehlivan, AKP  Altınova İlçe Başkanı Hamza İskit, CHP Altınova İlçe Başkanı Yener Yiğit, Yalova İl Genel Meclisi Başkanı Ali Rıza Alkış ile birlikte çok sayıda bürokrat, siyasi parti temsilcisi ve vatandaşlar katıldı.

 

Vali Civelek’ten “Marka Çilek” sözü

 

Sermayecik Köyü’nde gerçekleşen festivalde konuşan Yalova Valisi Esengül Civelek, “Yalova’ya ilk tayin olunca Sermayecikte yapılan gölet ile yakından ilgilendim. Bu nedenle sık sık bu köye gelince benden çilek fidesi istemişlerdi. Bende Kalkınma Ajansı aracılığıyla köylerin isteğini yerine getirdim. Sermayecikte çilek ve kirazın en kalitelisini en lezzetlisini yetişiyor. Muhtemelen önümüzdeki haftadan itibaren gölette su tutulmaya başlayacak inanıyorum ki Sermayecik köyünde üretim çok daha fazla artacaktır. Tarımsal Kalkınma ve gelişmenin en güzel örneğinin verildiği Sermayecik köyünde sizlere açık açık söz veriyorum ben bu çileği marka yapmakta ve yaptırmakta kararlıyım. Her türlü desteğimi vereceğim bugün burada bu festivale katılmaktan mutluluk duydum. Organizasyonu gerçekleştiren herkesi kutluyorum” diye konuştu. AKP Yalova Milletvekili Temel Coşkun da konuşmasında yeni yapılan ve yakında su tutacak olan 450 bin TL maliyetli Sermayecik Göleti’nin 450 bin liraya mal olduğunu belirterek, göletin köylülere hayırlı olmasını dilediğini söyledi.

Festivalde en iyi çilek ve kiraz yetiştiricilerine düzenlenen törende hediyeleri ve madalyaları verildi. En iyi çilek yetiştiricileri Hayrettin Özer, Zafer Tekinkuş, Erdem Fidan, en iyi kiraz yetiştiricisi Beyami Özer, Mehmet Özer ve Adem Yavuzdeğer’ e altın ödülünü Yalova Valisi Esengül Civelek ve Milletvekili Coşkun verdi. Festival Altınova Belediyesi tarafından vatandaşlara ve konuklara yemek ikramıyla sona erdi.

 

Editör: TE Bilişim