6736 sayılı kanun kapsamında borçların yapılandırılması süreci tamamlandı. İlk ödemenin son günü olan 30 Kasım’a kadar vatandaşların mağdur olmaması için Yalova Belediyesi vezneleri gece geç saatlere kadar mesai yaptı.  Yalova Belediyesi’ne yapılandırma kapsamında yapılan başvuru sayısı ise 7082 kişi oldu.
Yapılan vergi affı başvuru tarihi 25 Kasım’a uzatılmıştı. Yalova Belediyesi af kapsamında borçların yapılandırılması ve vatandaşların mağduriyet yaşamaması için geç saatlere kadar mesai yaptı. Yapılandırmadan 7082 vatandaş faydalanırken son gün 663 müracaat oldu.
Yapılandırmanın ilk taksiti ile belediye vergilerinin ikici dönem ödemelerinin çakışması nedeniyle yoğunluk yaşandığını belirten Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç; “Vatandaşlarımızın yoğunluk nedeniyle sıkıntı yaşamaması için belediyemizin ilgili birimlerinde hafta sonu da mesai yaptık. 6736 sayılı kanun kapsamında 7082 vatandaşımız belediyemize müracaat etti. Yapılandırmanın son günü olan 25 Kasım’dan ödemenin son günü olan 30 Kasım’a kadar 10 bin 368 vatandaşımız ödeme gerçekleştirdi. Emlak vergisi, ilan reklam vergisi gibi belediye vergilenin ikinci dönem taksitinin ödeme son günün de 30 Kasım olması nedeniyle vatandaşlarımızın mağdur olmaması için personelimiz hafta sonu ve hafta içi geç saatlere kadar mesai yaptı” dedi.

Editör: TE Bilişim