Kamuoyunda 2/B olarak bilinen orman vasfını yitirmiş arazilerin sahipleri, Çınarcık ilçesinde tapularını almaya başladı. Bu kapsamda 800 kişiye tapu dağıtılacak.
Çınarcık Kaymakamı Abdullah Çiftçi, 2B yasası olarak bilinen 6292 sayılı kanun kapsamına giren arazilerin tapularının verilmeye başlandığını söyledi. Çiftçi Çınarcık ilçesinde  hak sahibi 800 kişiye tapu verileceğini açıkladı. 6292 sayılı Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi ile Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanun’un 12. maddesi Hazine’ye ait tarım arazilerinin kiracılarına, kullanıcılarına ve hissedarlarına satışını düzenliyor. 2B yasası gereği Hak sahiplerinin satın almak istedikleri taşınmaz, tarımsal amaçla kullanılıyorsa satış bedelinin yüzde 50'si oranında indirim hakkı kazanıyor. Tarımsal amaç dışında kullanılıyorsa, 400 metrekareye kadar olan kısımlarında yüzde 50 indirim hakkı var. 400 metrekareden fazla olan kısımlarla ilgili bu indirim oranı yüzde 30'a düşüyor
Tapu verme töreninde konuşan Kaymakam Abdullah Çiftçi, 2 B Yasasının temel amacının vatandaş ile devlet arasında uzun süredir devam eden problemin çözülüp, vatandaşa tapusunun teslim edilmesi olduğunu belirterek şöyle konuştu; "2B Yasası Olarak Bilinen 6292 Sayılı Kanun Kapsamında giren arazilerin tapuları Çınarcık ilçemizde sahiplerine verilmeye başlandı. Çınarcık mal müdürlüğünün yoğun gayretleri sonucu yaklaşık 800 kişiye tapuları teslim edilecek”

Editör: TE Bilişim