“Birkaç aile dışında tamamı döndü”

 Vali Civelek açıklamasında, “23 Ekim 2011 tarihinde Van İlinde meydana gelen depremden sonra, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının 14 Kasım 2011 tarih ve 7297 sayılı genelgesi doğrultusunda İlimize nakilleri yapılan depremzede vatandaşlarımız, kamu kurum ve kuruluşlarına ait sosyal tesislere yerleştirilmiştir. Kısa süre içine İlimiz merkezinde 565, Armutlu’da 148, Çınarcık’ta 85, Çiftlikköy’de 47 ve Altınova’da 46 olmak üzere toplam 891 depremzede vatandaşımızın geçici olarak Yalova’da barınmaları temin edilmiştir.

Valiliğimiz koordinesinde, İlgili Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, il Milli Eğitim Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü ve diğer ilgili müdürlüklerin ciddiyetle sürdürdükleri çalışmalarla, depremzede vatandaşlarımızın tüm ihtiyaçları en üst düzeyde karşılanmıştır.

Depremin olumsuz etkilerinin azaltılması konusunda, kişilerle birebir yapılan görüşmelerle psikolojik destek sağlanmıştır. Eğitim çağındaki çocukların, tahsis edilen servis araçlarıyla okula ulaşımları temin edilerek eğitimlerinin aksamaması sağlanmış, okul öncesi çocuklar için oyun parkı oluşturulmuş ve ayrıca tüm depremzede çocuklara kırtasiye, oyuncak ve giyecek gibi ihtiyaçları olan her türlü malzeme eksiksiz dağıtılmıştır. Tüm depremzedelere 3 öğün sıcak yemek verilmiş, sağlık yönünden her türlü ihtiyaçları karşılanmıştır. Yaklaşık 8 aydır ilimizde misafir ettiğimiz depremzede vatandaşlarımızın evlerine dönüş biletleri de, Valiliğimizce karşılanmıştır. Birkaç aile dışında, depremzede vatandaşlarımızın tamamı, memnuniyetlerini ifade ederek evlerine dönmüşlerdir” diye bilgi verdi.

Vali Civelek’ten kurumlara teşekkür

 Civelek, “İlimizde kaldıkları süre içinde, Valiliğimizin sunduğu hizmetlere ilave olarak, depremzedelerin çeşitli ihtiyaçlarının karşılanmasına katkı sağlayan sosyal sorumluluk sahibi işadamı, esnaf ve hayırsever vatandaşlarımız ile UEDAŞ yönetimine şükranlarımı sunuyorum.

İl Merkezinde bulunan ve YABELTAŞ tarafından işletilen TİGEM Dinlenme Tesislerini tahsis ederek, 237 depremzedenin bu güne kadar barınmasına imkan oluşturan Yalova Belediye Başkanına ve YABELTAŞ Yönetimine, Depremzedelerin İlimize intikalinden ayrılışlarına kadar, onların ihtiyaçlarının karşılanması için özveriyle çalışan Vali Yardımcılarıma, Kaymakamlarıma, tüm personelime ve yardımsever Yalovalı vatandaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim