Aday Öğretmen Yetiştirme Programı kapsamında Saffet Çam Ortaokulu'nda danışman öğretmenlerle birlikte görev yapacak olan Aday Öğretmenler yetiştirecekleri öğrencileri simgeleyen Çam Fidanlarını toprağa dikerek görevlerine başladılar. 
Yalova'da görev yapacak olan 71 aday öğretmen geçtiğimiz gün Halk Eğitim Merkezinde gerçekleşen törenle danışman öğretmenleriyle buluşmuşlardı. Ardından görev yapacakları okullara giden aday öğretmenler sınıflara girmeden önce eğitecekleri öğrencileri simgelemesi adına kendilerine sunulan Çam Fidanlarını okullarındaki bahçelere diktiler. Bu kapsamda Saffet Çam Ortaokulu'nda görev yapacak olan aday öğretmenler de danışman öğretmenlerle birlikte ilk iş olarak fidan diktiler. Elleriyle açtıkları toprağa bir çam fidanlarını yerleştiren aday öğretmenler göreve başlamanın heyecanı içerisinde olduklarını dile getirdiler. Öğretmenliğin çok kutsal bir meslek olduğunun altını çizen aday öğretmenler, "Herkesi yetiştiren mutlaka bir öğretmen vardır. Tarihin en eski mesleği olan öğretmenliğe ilk adımı atmanın gurur ve heyecanı içerisindeyiz. Bizleri eğitip yetiştiren ve bu günlere getiren öğretmenlerimiz gibi bizde bizden sonra gelecek nesilleri eğiteceğiz. Onların ülkemize ve halkımıza faydalı bireyler olmaları için tüm gücümüzle çalışacağız. Bugün toprağa diktiğimiz bu fidanla birlikte yetiştirdiğimiz öğrencilerde büyüyüp birer çam olacaklar" diye konuştular. 
Saffet Çam Ortaokulu'nda görev yapacak olan aday öğretmenler tecrübeli meslektaşlarıyla da buluştular. Onlardan öğretmenlik hakkında çok kıymetli tavsiyelerde alan aday öğretmenler danışman öğretmenleriyle birlikte ilk derslerine de adım attılar. Öğrencilerle ilk buluşmanın heyecanını yaşayan aday öğretmenler 6 ay boyunca aday öğretmen eğitimi alarak stajlarını tamamlamış olacaklar. 
.‏
Editör: TE Bilişim