“Hem Atatürk’ün arazisine kurul, hem logodan Ata yadigarını çıkar?”

Yavuz, üniversitenin merkez kampusunun Atatürk’ün şahsi arazisi olan TİGEM’de kurulduğunu hatırlatarak, “Hem Atatürk’ün arazisinin üzerine kurulacaksın, hem de Atatürk’ün bu en büyük çevre dersi verdiği Yürüyen Köşkünü logondan çıkaracaksın. Rektör, Yalova’yı değil, üniversiteyi temsil edecek bir logo istediklerini söylemiş. Madem öyle adından ‘Yalova’yı da çıkarın, Eruslu Üniversitesi yapın olsun bitsin. Logonun değiştirilmesini esefle kınıyorum. Bizim düşüncemiz, dileğimiz, üniversitenin adının ‘Yalova Atatürk Üniversitesi’ olmasıdır. Rektörün logo konusunda hatadan dönmesini bekliyoruz” dedi.

“Yürüyen Köşk Yalovanın kimliğidir”

Yavuz, “Üniversite logosunun değiştirilmesi Yalovamızın uzun zamandır ifade ettiğimiz kimlik eksikliğini giderebilecek her iki ihtimale de verilmiş çok büyük zarar olduğu ortadadır. Sayın Eruslu’nun bu hatası özellikle ve öncelikle ‘Benim Kentim’ dediği Yalovamızda, ağaca ve doğaya verdiği ehemmiyeti tüm dünyaya gösteren Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere miras bıraktığı Yürüyen Köşk’ün hem Yalovamızın sembolü hem de Yalova Üniversitesi ile bağdaştırılarak şehrimizin kimliği olması noktasında beklentimizi ve çabalarımızı yok eder bir davranış olduğunu düşünmekteyim. Hepimizin canı gönülden destek verdiği Taksim Gezi Parkı direnişinin sebebi olan çevre ve kentlilik bilinci noktasındaki hassas olduğumuz bu döneme bu konunun rast gelmesi, Yürüyen Köşkümüze duygusal olarak sahip çıkmamızı bir kat daha artırmaktadır. Bu hatasından Niyazi Eruslu’nun dönmesini tüm kamuoyu gibi ben de en kısa zamanda bekliyorum” dedi.

Şener’in adaylıktan çekilmesini değerlendirdi

CHP’de Ertan Şener’in belediye başkan aday adaylığından çekilerek, Vefa Salman’a destek vereceğini açıklamasını da değerlendiren Yavuz, “Görülüyor ki, geçmişten gelen kişiler üzerinden siyaset yapma anlayışı devam ediyor. Eski tas, eski hamam. Oysa son 20 yıldır görüldüğü gibi bu siyaset anlayışı CHP’ye Yalova’da bir şey katmıyor. Bu anlayışın denendiği ve başarısız olduğu görüldüğü halde göz göre göre hala var edilmesine anlam veremiyorum” dedi. Yavuz, Şener’in açıklamasında parti içi tüzük veya yönetmeliklere aykırı bir durum olmadığını ancak kendisinden ‘CHP’nin ön seçim sürecinde adaylıktan çekilerek Vefa Salman’a destek vereceğim’ tarzında bir açıklama beklediklerini, bunun olmamasından dolayı hayal kırıklığı duyduklarını dile getirdi. 

Editör: TE Bilişim