Yalova'da yayın yapan Gözde FM ve AFAD arasında yapılan protokolle AFAD İl Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan Afet Radyosu bu anlamda ülkede bir ilke de imza attı. 92.2 frekansından afet anında halka bilgi akışını sağlayacak olan radyo ilk yayını yaparken Radyonun ilk konuğu Ak Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun oldu. Radyocu Kutsi'nin sorularını yanıtlayan Coşkun, "Yalova deprem kuşağında yer alan bir il. 17 Ağustos 1999 tarihinde yaşadığımız Marmara Depremi'nin de acıları halen unutulmadı. Bu anlamda her geçen gün bilinçlenmeye ve depreme daha hazırlıklı hale gelmeye çalışıyoruz. Yalova'da önemli hizmetler yapan Afet ve Acil Durum Müdürlüğümüz bünyesinde bir radyo kurulduğunu öğrendik. Bu radyoya konuk olduk. Olası bir afet anında yayın yapılarak halka bilgi akışının sağlanması hedeflenmiş. Bu çok önemli bir şey. 17 Ağustos Türkiye'yi uyaran bir deprem olmuştur. O depremden sonra ülke genelinde önemli adımlar atıldı. Bizim iktidarımız bünyesinde de bu konuyu çok önemsedik. AFAD'da bu kapsamda oluşturuldu. Hızla gelişen bu kurum artık sadece ülkemizde değil bölgemizde de önemli çalışmalar yaptı. Allah bu millete AFAD'a ihtiyaç duymayı göstermesin. Ama duyulduğunda da tam teşekkülü olarak bu halkın hizmetinde olsunlar.Bu konuda bizde üzerimize düşen ne olursa yapmaya hazırız" dedi. 

Afet Radyosu ile ilgili bilgi veren AFAD Müdürü Bora Yalçın ise, "Bu radyo afet zamanında halkın bilgilendirilmesinde önemli bir rol üstlenecek. Telefonların ve diğer iletişim araçlarının çalışmadığı anlarda bu radyonun kurtarıcı olacağına inanıyoruz" diye konuştu.

Radyonun ilk yayınını yapmasının ardından Ak Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun ve AFAD Müdürü Bora Yalçın AFAD Personeli ile hatıra fotoğrafı çektirdiler.



Editör: TE Bilişim