Ak Parti grubu, bu ay Yalova Belediye Meclisi'ne gelecek olan 1/1000 ve 1/5000'lik alt ölçekli revizyon imar planı içerisinde yer alan ve Yalovaspor Tesisleri ile Şehir Stadyumunu içerisinde bulunduğu alanın plana kent meydanı olarak işlenmesi yönünde karar aldıklarını duyurdu. Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman da bir açıklama yaparak, "AK Parti grubunu aldıkları bu aklı selim karardan dolayı kutluyorum" dedi.
Yalova Belediye Meclisi tarafından 2 aydır ötelenen 1/1000 ve 1/5000 ölçekli revizyon imar planları Ekim ayı belediye meclisi gündeminde yer alıyor. Bu ay görüşülecek olan planda mahkeme tarafından verilen karar doğrultusunda yapılması zorunlu olan değişiklikler onaylanacak. Planda yer alan diğer bir konu ise bir önceki belediye döneminde plana kent meydanı olarak işlenen ve Yalovaspor Tesisleri ile Şehir Stadyumunu da içerisine alan alanın yeniden spor tesis alanına dönüştürülerek plana işlenmesi. Mahkeme tarafından alınan kararlar kapsamında yapılacak değişikliklerde Ak Parti ve CHP gruplarında her hangi bir görüş ayrılığı yaşanmıyor.
Revizyon imar planı ile ilgili olarak grup toplantısı gerçekleştiren Ak Parti önemli bir karar alarak 70 dönümlük bu alanda yapılmak istenen değişikliğe hayır diyeceklerini,  Yalovaspor Tesisleri ve Şehir stadını da içerisine alan alanın Kent Meydanı olarak plana işlenmesi için oy kullanacaklarını duyurdular.  Ak Parti İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak ve Ak Parti Belediye Meclis üyelerinin katılımı ile gerçekleşen toplantı sonrasında yapılan yazılı açıklamada ise şu sözlere yer verildi, "Daha önceden konut ve meydan olarak planlanan, mevcut şehir stadyumu ve Yalovaspor tesislerinin bulunduğu yaklaşık 70 dönümlük alan, Ak parti meclis gurubunun yapmış olduğu gurup toplantısında yeniden değerlendirmeye tabi tutulmuştur. Yapılan kapsamlı değerlendirmeler sonucunda bu alanın tamamının plan değişikliği yapılarak planlara 'Kent Meydanı' olarak işlenmesinin şehir planlanması ve şehrin meydan  ihtiyacı  açısından daha uygun olacağı kararı alınmıştır. Şehrin önemli bir ihtiyacının giderilmesi bakımından alınan bu karar Yalova'mız için hayırlı olsun" denildi.



 

Editör: TE Bilişim