Yalova Üniversitesi 14 Eylül 2015 tarihinde düzenlenen törenle 2015/2016 Akademik Yılının açılış törenini gerçekleştirecek. Törende Ak Parti Kurucularından İsmail Kahraman'a da fahri doktora verilecek. 
Yalova Üniversitesi 2015/2016 Akademik yılı hazırlıklarını tamamlayarak açılışın gerçekleşeceği tarihi beklemeye başladı. Açılış için 14 Eylül 2015 Pazartesi günü saat 14:00'te bir tören düzenlenecek. Konuyla ilgili bilgi veren Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu, "14 Eylül 2015 saat 14:00'te Yalova Üniversitesi 2015/2016 Akademik Yıl açılış töreni ve Ak Parti kurucularından İsmail Kahraman'a da fahri doktora verilme törenlerini gerçekleştireceğiz. Programa Ankara bürokrasisinin önemli isimleri de katılacak" dedi. 
2 Fakülte Yeni Binasında Eğitime Başlıyor
Yeni Akademik Yıl'da Yalova Üniversitesinin 2 fakültesi de kendi binalarında eğitime başlayacak. Hukuk Fakültesi ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinin yeni binalarına geçeceğini vurgulayan Rektör Eruslu, "Eğitim Öğretim yılında Hukuk Fakültesi ve İktisadi İdari Bilimler Fakülteleri kampüste yapılan kendi binalarında eğitim öğretime başlayacaklar.  1 haftalık bir gecikme olacak ama bu eğitim öğretim yılında 2 fakülte kendi binalarına geçmiş olacak. Spor tesislerinin hepsini açıyoruz. Aksa tarafından yaptırılan bina da temel atma aşamasına geldi. Onun için ayrı bir temel atma töreni gerçekleştireceğiz. İlahiyat Fakültesini İktisadi İdari Bilimler Fakültesinin boşalttığı binaya taşıyoruz. Hukuk Fakültesinden boşalan binaya da Sanat ve Tasarım Fakültesi taşınacak. Kirada durduğumuz binaları boşaltıyoruz" diye konuştu. 
Bakanlıklardan Tam Destek
Yalova Üniversitesi kampüs binasını hızla geliştirirken bu çalışmalara bakanlıklardan da tam destek geliyor. Rektör Eruslu konuyla ilgili şu bilgileri verdi; "Ankara'da ki görüşmelerde Orman Bakanlığın tarafından Yalova Üniversitesi arazisi içinden geçen derenin ıslahının yapılması sözü verildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da üniversitenin çevre duvarlarının yapımının sözünü verdi. İlahiyat Fakültesi için de ekstra 2 milyon TL ek bütçe çıktı"
Editör: TE Bilişim