AKDF 12 KİŞİYİ USAR 2015'E GÖNDERİYOR
Saim Çotuk
Arama Kurtarma Dernekleri Federasyonu (AKDF) Yalova'da düzenlenen üniversite öğrencilerine yönelik  arama ve kurtarma eğitimlerini tamamladı. Federasyon Yalova ve Balıkesir'de ki derneklerin üyelerinden oluşan 12 kişilik kafileyi Rusya'da düzenlenecek Uluslararası Arama Kurtarma Eğitimi (USAR)'a gönderecek.
Ülkedeki bir çok arama ve kurtarma derneğini tek çatı altında toplayan ve merkezi Yalova'da bulunan AKDF üniversite öğrencilerine yönelik eğitimlerini de sürdürüyor. Bu kapsamda Yalova'da gerçekleşen eğitim de başarıyla tamamlandı. Federasyon eğitimleri bir adım ileriye taşımak adına 12 üyesini Rusya'da 250 gencin katılımı ile gerçekleşecek olan USAR 2015'e göndermeye hazırlanıyor. Konuyla ilgili bilgi veren AKDF Başkanı Adem Demirel ise, "Arama Kurtarma Dernekleri Federasyonu ve kurucu üye K 77-Yalova Arama Kurtarma Derneği olarak 5 yıl önce başlattığımız üniversite öğrencilerinin yetiştirilmesi hususundaki çalışmalarımızın çok başarılı ve verimli bir şekilde devam etmesi üzerine Dünya’nın bir çok ülkesinde olduğu gibi bir alt yaş gurubu (14-18 yaş arası) gençlerle çalışmalara başladık.
Bu çalışmalarımızda arama kurtarma, ip teknikleri, tahkimat, güvenli yaşam, ekip çalışması, temel ilkyardım, temel yangın söndürme teknikleri, alet vs. kullanımı özel yaşamda disiplin gibi konularda eğitim alan 14 – 18 yaş gurubu genç üyelerimizi; daha önce başlattığımız uluslar arası ilişkiler sayesinde Rusya Kurtarmacılar Birliği tarafından 31 Temmuz - 10 Ağustos 2015 tarihlerinde Rusya Moskova’da bulunan Noginsk EMERCOM Kurtarmacı Eğitim Merkezinde gerçekleşecek uluslararası USAR 2015- Gençler için temel eğitim-  gençlik kampına gönderiyoruz 10 ülkeden  yaklaşık 250 genç USAR'15 kurtarmacı eğitimi ve kültürel değişim kampına katılacak.
AKDF ve Türkiye adına gidecek ekibimizde 1 eğitmen, 1 ekip lideri,1 tercüman  dışında  K 77 Yalova Arama Kurtarma Derneğinden 7 kişi Balıkesir İli Gönen İlçesinde bulunan derneğimiz GÖNDAK’tan 2 kişi olmak üzere toplamda 12 kişi yer alacak. Birlikte olarak ve birlikte çalışarak insan hayatına ve insan hayatını kurtarmaya çalışarak uluslararası bir vakada birlikte çalışmanın güveni ve sorumluluğunu taşımak için bu gençlik organizasyonunun gerçekten önemli adımlara vesile olacağının kanaatindeyiz. Aynı zamanda katılımcı gençlerimizin birbirlerinin kültürlerine ve değerlerine olan ilgi ve alakalarını arttırarak kurtarmacı ve güvenlik eğitimlerinin yanı sıra uluslararası düzeyde rahat çalışabilecek kurtarmacıların yetişmesi için sosyal ve kültürel etkileşimleri de bu organizasyonda gerçekleştireceklerdir. Umuyoruz ki geçirecekleri 10 gün gençler için eğlendirici ve unutulmaz deneyimler içerir. Son olarak umudumuz genç kurtarmacıların profesyonelliğe ve arkadaşlığa gereken önemi vererek  tüm dünyada kurtarmacıların birliğini gerçekleştirmenin temellerini atmalarıdır" dedi.

Editör: TE Bilişim