Akkök tarafından bu yıl ilk kez gerçekleştirilen “Akkök Çocuk Şenliği” 3 Kasım günü Raif Dinçkök Kültür Merkezi’nde Yalovalı çocuklarla buluştu. Palyaçolar, yüzboyama, animasyon, müzik, tahta bacak gibi aktivitelerin yer aldığı etkinlik, çocuklara eğlenceli bir gün yaşatırken, renkli görüntülere sahne oldu.

Akkök Çocuk Şenliği, Yalovalı çocuklara eğlenceli bir gün yaşatmanın yanı sıra onlar için çok özel bir etkinliğe daha sahne oldu. Çocukların yıllar sonra bile gördüklerinde çocukluk anılarını hatırlamalarını sağlayan kalıcı bir eser ortaya çıkartmaları amacıyla bir boyama etkinliği gerçekleştirildi. Şenliğe katılan çocuklar ressam Seymen Şener ile birlikte 54 parçadan oluşan “Çiçek Dürbünü” adlı eseri boyayarak kendi sanat eserlerine imza attı.   Boyanan parçaların bir araya getirilmesiyle ortaya çıkan “Çiçek Dürbünü” Raif Dinçkök Kültür Merkezi’nde  süresiz olarak sergilenecek.

TEGV Ateşböceği Gezici Öğrenim Birimi de Yalovalı çocukların kişisel gelişimine katkı sağlamak amacıyla etkinlik boyunca kültür merkezinin bahçesinde bulundu.  Çocuklar öğrenim biriminde Ateşböceği Eğitim Programları’yla tanışıp, bilgi alma fırsatı yakaladılar. 

Akkök, Yalovalı çocukların kendi ilgi ve becerileri doğrultusunda keyifli vakit geçirmelerini sağlamak ve onların kişisel gelişimlerine destek olmak amacıyla “Akkök Çocuk Şenliği” etkinliklerini önümüzdeki yıllarda da devam ettirmeyi planlıyor. 

Editör: TE Bilişim