Kurtuluş Savaşı döneminde "Rum Çeteleri" tarafından kurşuna dizilen 60 şehit, Yalova'nın Termal ilçesine bağlı Akköy'de, törenle anıldı.
Akköy Şehitleri, yaşanan acı olayın 96. yıldönümünde düzenlenen törenle anıldı. Anma törenine AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel, Termal Kaymakamı Murat Büyükköse, Termal Belediye Başkanı İsmail Atik, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Tören öncesinde şehitliğe giden protokol mensupları şehit olanlar için dualar ettiler. Ardından gerçekleşen anma töreninde ilk konuşmayı Termal Belediye Başkanı İsmail Atik gerçekleştirdi. Atik, o acı olayın ardından geçen 96 yıla rağmen acısının yüreklerde ki tazeliğini koruduğunu dile getirdi. Atik, "Atalarımızın Akköy’de 1921’de Rumlar tarafından katledilişinin 91 yılında onları rahmetle anıyoruz. Biliyoruz ki, Vatan uğuruna, toprak uğuruna, bayrak uğuruna, ülkenin bölünmez birliği ve bütünlüğü uğuruna canlarını feda eden tüm şehitlerimizin mekanları cennettir" dedi.
Termal Kaymakamı Murat Büyükköse ise Akköy Şehitliği'ndeki törende, büyük zorluk ve sıkıntılarla verilen mücadelelerin ardından, fedakarlıklarla emanet edilmiş kutsal vatan toprakları için canlarını seve seve feda eden tüm şehitleri, şükran ve rahmetle anarak konuşmasına başladı.  Herkesin görevi ve sorumluluğunun, kutsal vatan topraklarını, gelecek nesillere en iyi şekilde bırakmak olduğunu dile getiren Büyükköse, "Her yıl Akköy şehitlerini anma amacıyla düzenlenen törenleri mükemmel bir organizasyonla gerçekleştiren başta muhtar olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.
 Konuşmaların ardından Bursa Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı gösteri sundu. Ardından anma törenine katılanlara pilav ikram edildi.

 

Editör: TE Bilişim