Şubat ayından itibaren fabrika içerisinde ve servislerde sürekli dezenfeksiyon uygulaması yapılırken, çalışan servislerinde ve yemekhanede tek sıra oturma sistemine geçildi. Ayrıca, ofis çalışanlarına yönelik olarak 13 Nisan tarihine kadar uzaktan çalışma uygulamasına geçen Aksa Akrilik, 12’şer saatlik yeni vardiya düzeniyle de fabrika giriş sayısını minimize etti.

Aksa Akrilik, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsün neden olduğu solunum yolu hastalığının etkisini azaltmak adına önlemlerini artırmaya devam ediyor.

İlk andan itibaren çalışanlarını şirket içinde virüse karşı nasıl davranmaları gerektiği yönünde sürekli bilgilendiren Aksa Akrilik’te, ofis çalışanlarına yönelik olarak 13 Nisan tarihine kadar iş süreçlerinin evden yürütülmesi uygulamasına geçildi. Günlük giriş sayılarını azaltmak için 12’şer saatlik vardiya düzenine geçen Aksa Akrilik, böylelikle fabrikaya günde iki vardiyanın giriş yapmasını sağlayarak giriş sayısını minimize etmiş oldu.

Şubat ayından itibaren fabrika içerisinde ve servislerde dezenfeksiyon uygulaması yapılırken, çalışan servislerinin sayısı artırılarak tek oturma düzenine geçildi. Önlemler kapsamında yemekhanede tek sıra ve 1,5 metrelik sosyal mesafeyi korumak amacıyla işaretlendirmeler yapılırken, toplu vakit geçirilen yerlerde sosyal etkileşimi azaltmaya yönelik tedbirler de artırıldı. Fabrika girişlerinde ve birçok noktada yakın temas olmaması için gerekli uyarı işaretlendirmeleri de yapıldı. Ayrıca, yakın temas gerektiren görevlerde çalışanların cerrahi maske ile çalışması zorunlu kılındı.

Mart ayı başından itibaren yurt dışı ve yurtiçi seyahatleri, şirket içi ve dışı eğitimleri, kurum içi ve dışı tüm toplantılarını erteleyen Aksa Akrilik, fabrikaya zorunlu olarak dışarıdan giriş yapan ziyaretçilerin ise ateşini ölçerek girişlerine izin veriyor.

İnsan odaklı yaklaşımıyla her zaman çalışanlarının ve paydaşlarının sağlığı önceliğinde faaliyetlerini yürüten Aksa Akrilik, üretim ve çalışma alanlarında hijyen sağlamak amacıyla dezenfeksiyon uygulamasına da sürekli olarak devam ediyor.

Editör: TE Bilişim