Göçer, yazılı açıklamasında, Yalova Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nden görevli 1 şube müdürü, 1 çevre mühendisi ve 1 kimyagerin, yangın kontrol altına alınır alınmaz kaza inceleme çalışmalarına başladığını hatırlattı. 

Çalışmaların titizlikle yürütüldüğünü belirten Göçer, "Yangının etkilediği düşünülen alanlardan, AKSA çevresi ve Taşköprü belde sınırlarında 6 noktadan toprak numunesi alınmış, VOC (Uçucu Organik Bileşikler) değerlerinin ölçülebilmesi için tüpler yerleştirilmiş ve anlık hava kirliliği değerleri ölçülmüştür. Yine denizde meydana gelebilecek bir kirlenmeye karşı, denizden 3 gün boyunca numune alınmış ve alınan tüm numuneler Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından akredite edilmiş bir laboratuvarda analiz ettirilmiştir" açıklamasında bulundu. 

Numunelerde, havada, suda ve toprakta ilgili değerlere bakıldığını vurgulayan Göçer, şunları kaydetti: "Yangının etkilediği düşünülen alanların analiz sonuçlarına göre, buralarda tehlike oluşturabilecek bir durum tespit edilmemiştir. Üniversitelere gönderilen sonuçların tamamlanması durumunda, konuyla ilgili yeniden bilgilendirme yapacağız. Olası bir etki ihtimaline karşılık daha geniş bir alanda ve daha fazla parametre ile İstanbul Üniversitesi (İÜ), Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) ve Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) öğretim görevlilerinden oluşan bir ekiple araştırma yapılmış ve hava kirliliği, içme suyu, dere suyu, bitki ve toprak örnekleri alınarak analize gönderilmiştir. Analiz sonuçlarına göre bir rapor hazırlanarak valiliğimize sunulacak. Hazırlanacak raporda konuyla ilgili Yalova Üniversitesi'nin raporu da dikkate alınacaktır."
Editör: TE Bilişim